Film/TV
0

Održana dodjela nagrada "Emmy"

FENA
Akcijska serija '24' osvojila je ovogodišnju televizijsku nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju, a njezin protagonist, starog Sutherlanda sin, proglašen je najboljim glumcem.

Na ovogodišnjoj, 58. ceremoniji dodjele nagrade Emmy, održanoj u Los Angelesu u nedjelju navečer, glavni glumac nagrađene serije '24' Kiefer Sutherland proglašen je i najboljim glumcem u dramskoj seriji, a serija je dobila i nagradu za najbolju režiju u kategoriji dramskih serija.

Nagradu Emmy za najboljeg glumca u komičnoj seriji osvojio je Tony Shalhoub iz serije 'Monk', i to po treći put, dok je najboljom komičnom serijom proglašena serija 'The Office'.

Najboljom glumicom u dramskoj seriji proglašena je Mariska Hargitay iz serije 'Zakon i red: odjel za žrtve', dok je najbolja glumica u komičnoj seriji Julia Louis-Dreyfus, koja je slavu stekla u humorističnoj seriji 'Seinfeld', a nagradu je dobila za ulogu u seriji 'Nove avanture stare Christine'.

Emmy za najbolju mini-seriju dobila je 'Elizabeth I', a Helen Mirren i Jeremy Irons proglašeni su najboljom glavnom glumicom te najboljim sporednim glumcem.

Među ostalima, ove je godine Emmy osvojio i Alan Alda, glumac iz legendarne serije 'M.A.S.H.', i to za sporednu ulogu u seriji 'Zapadno krilo'. Najboljim televizijskim filmom proglašen je 'The Girl in the Cafe', dok je za najbolji reality show izabran 'The Amazing Race'.