Film/TV
0

Odgođeno prikazivanje filma "Šibicari"

Klix.ba
Uslijed tehničkih problema sa kopijom filma »Šibicari«, Art Company primoran je da napravi neophodnu promjenu na repertoaru kina Tesla gdje će se od 20.novembra prikazivati film »Kartel«.

...............................

ODGOĐENO:

Od 20. novembra Art Company u okviru vrlo guste filmske sezone na redovni repertoar kina Tesla donosi novo rediteljsko ostvarenje velikog britanskog autora Ridelya Scotta, kriminalističku komediju "Šibicari" (Matchstick Men).

U pitanju je film na tragu krimi klasika "Žaoka" i "Prevaranti" koji predstavljaju ne pretjerano cijenjeni podžanr trilera, a koji je duboko u sebi priča o iskupljenju i spašavanju glavnog karaktera koga igra dobitnik Oskara Nicolas Cage.

Pored svestranog junaka hitova "Nestali za 60 sekundi" i "Con Air" koji i ovaj put pokazuje svu raskoš svog glumačkog talenta u filmu "Šibicari" još se pojavljuju Sam Rockwell, junak rediteljskog prvenca Georgea Clooneya "Priznanja opasnog uma" i tinejdžerska holivudska zvijezda Alison Lohman.

Nicolas Cage u filmu "Šibicari" igra Roja Vokera, obsesivno kompulsivnog čovjeka koji je jedan od najboljih živućih prevaranata. Sa svojim partnerom, Frankom, ne postoji prevara koju on ne može izvesti – dok god su njegovi psihički problemi pod kontrolom. Tu ulazi dr. Klajn, psihijatar koji vjeruje da postoji bolji način za njegovo liječenje od tableta pa ga povezuje sa njegovom 14-godišnjom kćerkom Andželom, za koju nikad nije znao da postoji. I dok Roj počinje stvarati vezu sa svojom kćerkom, Frank mu ponovo ulazi u život radi velike prevare na lakoj mušteriji. Po prvi put u životu Roj vidi konflikt između ličnog i profesionalnog života a most će biti napravljen ako uvede Andželu u posao. Ona postaje njegova partner i ubrzo počinje uživati u akciji...

"Šibicari" će se prikazivati u kinu Tesla od 20. novembra u redovnim terminima od 18:00 i 20:00 sati.

ŠIBICARI / MATCHSTICK MEN

ULOGE: Nicolas Cage Sam Rockwell Alison Lohman Bruce Altman

REŽIJA:

Ridely Scott

DISTRIBUCIJA: Warner Bros

TRAJANJE: 116 min.

GODINA: 2003

ŽANR: Komedija