Film/TV
0

Odgođen izlazak novog filma "Star Trek"

Sarajevo-x.com
Zachary Quinto i Chris Pine, Foto: Reuters
Zachary Quinto i Chris Pine, Foto: Reuters
Izlazak novog dugo očekivanog filma "Star Trek" bio je planiran za decembar 2008. godine, ali prema najnovijim informacijama datum njegovog izlaska ipak je pomjeren na maj 2009. godine

Iz američkog filmskog studija Paramount Pictures u petak je saopćeno kako će snimanje najnovijeg filmskog projekta "Star Trek", koji još uvijek nema naslov, svakako biti završeno kada je i planirano, ali da se premijera ovog filma pomjera za ljeto 2009. godine, tačnije 8. maja 2009. godine.

Sedmicu dana ranije trebala bi biti održana premijera novog nastavka naučnofantastičnog hit filma "X-Men Origins: Wolverine" u kojem glavnu ulogu ponovno tumači Hugh Jackman, a sedmicu dana nakon premijere filma "Star Trek" očekuje se izlazak filma "Angels and Demons", koji je zapravo prethodnik filmu "The Da Vinci Code".

"Ljeti ste gledali hit filmove 'Star Wars' i 'Transformers', a 'Star Trek' je upravo u toj ligi", izjavio je za BBC glasnogovornik Paramount Picturesa Michael Vollman.

U ulozi reditelja ovog velikog filmskog projekta koji je pobudio interes ljudi širom svijeta našao se idejni tvorac hit serije "Lost", JJ Abrams, a u uloge mladog kapetana Kirka i legendarnog Spocka pripale su Chrisu Pineu i Zacharyju Quintu.

Britanski komičar Simon Pegg također je dio glumačke ekipe, a utjelovit će Scottyja, glavnog inžinjera Enterprisea.

Vezani članci