{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od utorka na TV1 Mreži: Aniela, žena vrednija od časti

2.9.2013. u 16:29
0
9
Od utorka na TV1 Mreži: Aniela, žena vrednija od časti
0
U vremenima koja svjedoče o najslavnijim danima historije jedne nacije, kada je čast bila vrijedna borbe, a sloboda izbora ipak bila privilegija samo bogatih, da li će ljubav Aniele i Radua biti žrtvovana?!
Radnja raskošne kostimirane ljubavne drame iz 2010. godine, serije Aniela, odvija se na početku 20. stoljeća i vodi nas kroz napetu ljubavnu priču nekadašnje bogatašice Aniele i odabranika njenog srca, slavnog časnika Radua.

U svijetu prepunom tajni, ljubav je žrtvovana zbog konvencija i opsesija novcem i prestižom. Aniela Elfeterios misli da ima sve: novac, moć i obećavajuću budućnost sa plemenitim vjerenikom. Ali, iznenadna smrt njenog oca mijenja njen život iz korijena, jer ona ostaje bez novca i dotadašnjih udobnosti. To je dovodi u sukob sa visokim društvom, čiji je dio bila, ali u kojem su novac i prestiž jedino važni. Izgubljena u beznađu, Aniela dobija drugu šansu, upoznaje Radua i oni se strasno zaljubljuju jedno u drugo. Iako su zaljubljeni morat će se boriti sa nepisanim pravilima društva i preći preko strašnih prepreka kako bi sačuvali svoju ljubav...

Krhke dame i vješti zavodniciSerija donosi novine u samoj priči, ali i produkciji. Obnavlja sjećanje na nekadašnje norme ponašanja, zavođenja i romanse.

Početkom dvadesetog stoljeća ples je bio dio socijalne integracije. Valcer, polka, kadril i drugi plesovi bili su uobičajeni na dvoru. Mlade dame bile bi pozvane na bal, gdje su trebale pokazati svoju raskoš i ljepotu, nove haljine i skupocjeni nakit.

U tadašnjem društvu, žene su bile izuzetno poštovane i cijenjene. Pravila su nalagala da gospodin drži šešir u ruci, dok drugom rukom izvlači stolicu za damu. Dužan je bio zabavljati je pričama i vicevima uz čaj, nikada direktno ne otkrivajuću snažne emocije koje gaji prema njoj.

U seriji je prikazana krhka ženska figura sa naglašenim strukom u prelijepim dugim haljinama. Od asesoara najzastupljeniji su šeširi, isto tako raskošni kao i frizure tadašnjih dama. Za potrebe snimanja serije, kostimografkinja Adriana Popa materijal je nabavljala u Parizu, a glumci su imali na raspolaganju čak 300 pari cipela.

Elitistički duh prošlostiSnimanje je realizovano na više lokacija od izuzetnog historijskog i turističkog značaja. Jedna od njih je i palača Mogosoaia, izgrađena u renesansnom stilu.

Dvorac Joita, građevina s početka dvadesetog stoljeća, snimanjem serije Aniela ponovo je vraćen u život. Njegova veličina i fascinantan izgled najbolje ilustruju život bogataša tog vremena. Dvorac je bio vlasništvo porodice Stefanesti Elefterios.

Seriju Aniela gledatelji TV1 Mreže, počevši od sutra, mogu pratiti od ponedjeljka do petka u 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: