{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od danas u kinu Imperijal "Melinda i Melinda"

S
Sarajevo-x.com
18.8.2005. u 09:28
0
0
Od danas u kinu Imperijal "Melinda i Melinda"
0
Od danas u kinu Imperijal "Melinda i Melinda"
Art Company nastavlja novu sezonu filmske distribucije u sarajevskim i BiH kinima 18. avgusta sa prikazivanjem urbane komedije "Melinda i Melinda".
U pitanju je jedno od najnovijih rediteljskih ostvarenja kultnog američkog umjetnika Vudi Alena, i jedno od rijetkih u kojima se on sam ne pojavljuje u glavnoj ulozi. U filmu koji govori o dualnosti života, koji se u zavisnosti od ugla posmatranja može vidjeti kao komedija i kao tragedija u naslovnoj ulozi možemo gledali mladu holivudsku ljepoticu Radu Mičel koja se probila ulogama u filmovima „Tjelesna straža“ i „Telefonska govornica“, dok u sporednim ulogama između ostalih gledamo vrlo popularnog komičara Vila Ferela, francuskinju Klo Sevinji i britanca Džonija Li Milera.

Radnja filma "Melinda i Melinda" počinje kada mladić prijateljima u restoranu postavi dvojbu: da li je srž života komična ili tragična? Kao argument on priča priče o mladom paru sa Manhattana koji priređuju zabavu kako bi impresionirali njegovog producenta kada se na njihovim kućnim vratima pojavljuje prijateljica Melinda. U tragičnoj verziji koja slijedi, prelijepa gošća je poremećena žena kojoj je dosadio suprug doktor, pa ga je prevarila sa fotografom. Doktor je odveo djecu, a ona upala u suicidalnu depresiju koja joj je donijela luđačku košulju u mentalnoj ustanovi. U komičnoj verziji, Melinda je bez djece i komšinica domaćina večere, ambicioznih nezavisnih filmaša. Kako se razvijaju priče, mi sagledavamo raznolikost sudbina dvije Melinde...

"Melinda i Melinda" prikazivaće se od 18. do 24.avgusta u kinu Imperijal u terminima od 18:00 i 20:15 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: