Kino Meeting Point
0

Od četvrtka 'Tajni snovi jedne šopingholičarke'

Sarajevo-x.com
Sarajevska publika od 26. marta u kinu Meeting Point moći će pogledati film 'Tajni snovi jedne šopingholičarke'.

Autori filma 'Tajni snovi jedne šopingholičarke' inspiraciju su pronašli u seriji knjiga 'Shopaholic' britanske književnice Sophie Kinsella. Ove knjige su vrlo brzo postale međunarodni fenomen, osvajajući strastvenu i predanu grupu čitatelja. Svaka knjiga je postala bestseler i u Americi i u Velikoj Britaniji, a uspjeh serijala je zapeo za oko producentu Jerryu Bruckheimeru.

U današnje vrijeme nije teško pokleknuti pred porocima jer vire iza svakog kutka. Alkohol, droga, pušenje, junk food, ili šoping. A za glavnu junakinju filma, Rebeccu Bloomwood ovo posljednje predstavlja pravi užitak. No, šoping, kao i svi poroci, iz užitka vrlo lako pređe u opsesiju, odnosno nešto bez čega se ne može i što s vremenom samo sebi postane svrha.

Što se Rebecce tiče, problem je jedino u tome što ona živi u New Yorku, gradu koji nikada ne spava i koji uvijek ima nešto za ponuditi za uzvrat vašem teško stečenom novcu. Njoj nije bitno da li su u pitanju cipele, odjeća, parfemi, torbice, šminka, ili nešto deseto – kada uđe u jednu od bezbroj trgovina svi njeni problemi nestaju, a zvuk 'peglanja' kartice jedino je što želi čuti. Sve je to lijepo i krasno sve dok računi ne dođu na naplatu. Ceh od nekoliko hiljada dolara nije lako za podmiriti, pogotovo kada, kao Rebecca, radite posao koji nije dobro i redovito plaćen.

Naime ona radi kao novinarka za jedan financijski časopis i sanja o boljoj poslovnoj prilici. Njeni problemi sa pretjeranom i bespotrebnom kupovinom konačno su došli na naplatu. Rebecca sada mora ostaviti dobar dojam na poslu kako bi je nadređeni zamjetili i eventualno promaknuli. Njena prilika za uspjeh rađa se s idejom da napiše članak u kojemu financijske investicije uspoređuje s načinom na koji žene kupuju cipele. I tako, uz njene snove koji se napokon počinju ostvarivati, ona poduzima još urnebesnije i ekstremnije korake kako bi spriječila da njena prošlost uništi njenu priliku za budućnost.