"Nezaboravni smijeh"
83

Od Boycieja se oprostila porodica tvorca Mućki i čuveni Del Boy Trotter

D. Be.
David Jason i John Challis nasmijavali su cijeli svijet
David Jason i John Challis nasmijavali su cijeli svijet
Jim Sullivan, sin Johna Sullivan tvorca čuvene serije Mućke, i glavna zvijezda ovog sitcoma oglasili su se povodom smrti Johna Challisa koji je odigrao sjajnu ulogu Boycieja u ovoj seriji.
"Veoma smo tužni jer smo čuli da je John Challis preminuo. Više od četiri decenije John je bio integralni i voljeni član porodice Mućki i, naravno, zajedno sa Sue Holderness, glumio je u seriji The Green Green Grass. John je unio svoj jedinstveni momenat u lik Boycieja, takvu harizmu i šarm i, naravno, taj smijeh zaštitnog znaka", rekao je uime porodice Sullivan.

Kazao je kako je njegov otac obožavao Boyciejev smijeh od prvog trenutka kada ga je čuo te ga je uključivao uvijek tokom scenarija.

"Dalje od kamera, John je bio izuzetno ljubazan i duhovit čovjek. Jako će nam nedostajati, a naše misli su sa njegovom suprugom Carol i ostatkom porodice", dodao je.

Prva zvijeda Mućki, Sir David Jason, također je odao počast Johnu Challisu.

"Tako tužne vijesti. John je bio divan čovjek, izvrstan glumac i prijatelj više od četrdeset godina. Teško je zamisliti svijet bez njega. Saučešće njegovoj porodici u ovom nevjerovatno tužnom vremenu", poručio je Jason.