Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Od 8. aprila "Lovac na glave", "Trijaža" i "Invictus"

Sarajevo-x.com
Prvi sarajevski multiplex Cinema City i u novoj filmskoj sedmici na repertoar nastavlja donositi najaktuelnije naslove iz američke i svjetske produkcije i pripremati nova iznenađenja za svoje posjetitelje.

Program od 8. aprila predvodi urnebesna romantična komedija "Lovac na glave“ (The Bounty Hunter). Tvorac mega popularne komedije "Hitch“ Andy Tennant ovaj put na velikom ekranu spaja visokoprofilni par koga čine junak hitova "P.S.Volim te“ i "Gola istina“, sjajni škotski glumac Gerald Butler i prelijepa Jennifer Aniston, koja pored uloge u planetarno popularnoj seriji "Prijatelji“ u proteklih par godina niže uspjehe sa ostvarenjima "Razlaz“, "Marli i ja“ i "I to se zove ljubav“.

U filmu koji je zahvaljujući slavnom paru i njihovim presmiješnim izvedbama samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 50 miliona dolara Butler igra Mila Boyda, bivšeg policajca s čipom na ramenu, koji sada zarađuje loveći one koji izbjegavaju platiti jamčevinu. Kada njegova bivša žena Nicole izbjegne platiti jamčevinu zbog prometnog prekršaja, Milo dobije zadatak o kojem je mogao samo sanjati: privesti svoju bivšu.

Cinema City od 8.aprila na repertoaru predstavlja i novo ostvarenje bh. dobitnika Oskara Danisa Tanovića, ratni triler "Trijaža“(Triage). U filmu našeg laureata koji je svoju Svjetsku premijeru doživio prije nekoliko mjeseci na Toronto Film Festivalu uz hvalospjeve kritike i publike u naslovnoj ulozi gledamo sjajnog irskog glumca Colina Farrella, proslavljenog ulogama u istorijskim spektaklima "Aleksandar Veliki“ i "Novi svijet“, a tu su još britanski veteran i nezaboravni Saruman iz serijala "Gospodar Prstenova“ Christopher Lee te jedan od najboljih bh. glumaca i glavni junak "Ničije zemlje“ Branko Đurić Đuro.

Farrell u filmu igra iskusnog fotografa Marka koji radi u ratom zahvaćenom Kurdistanu. On je veoma ambiciozan i želi da napraviti prave fotografije, ali teško povrijeđen, završava u lokalnoj bolnici u Harirskim pećinama gdje je prethodno bio svjedok kako doktor Talzani izigrava Boga, a kojem je sada njegov život na raspolaganju...

Za ozbiljnu filmsku publiku Cinema City donosi još jedno vrhunsko ostvarenje, biografsku dramu "Invictus“. U filmu dvostrukog dobitnika Oskara za režiju, velikog Clinta Eastwooda u naslovnoj ulozi gledamo njegovog omiljenog glumca Morgana Freemana. Pored afroameričkog veterana koji je za ulogu Južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele dobio još jednu nominaciju za Oskara "Invictus“ je donio nominaciju za Zlatni kip i Mattu Damonu, koji je u posljednje vrijeme briljirao ulogama u filmovima "Pokojnik“ i "Doušnik“.

"Invictus“ pripovijeda nadahnjujuću istinitu priču o tome kako se Nelson Mandela udružio s kapetanom južnoafričke ragbi momčadi, Francoisom Pienaarom, kako bi ujedinio svoju zemlju. Uvjeren da uz pomoć univerzalnog jezika - sporta može ujediniti svoj narod, Mandela okuplja južnoafričku ragbi momčad koja se natječe na Svjetskom prvenstvu 1995. Godine.

Cinema City je za filmsku sedmicu od 8. aprila pripremio i malo iznenađenje za gledatelje u Code Dvorani uz pomoć generalnog partnera Fabrike Duhana Sarajevo. Muzički CD pod nazivom "Rock after the siege“ Music Life Radio Show-a koji sadrži po tri numere izdvojenih bendova: Predgrupa, Pappoemuo, Rigorozni i Ofside na poklon će dobiti prvih 20 posjetilaca Cinema City multipleks kina koji kupe kartu za projekcije filmova u Code dvorane (projekcije u petak i subotu) zaključno sa 30.04.2010. godine.

Cinema City i ovog vikenda završava i veliku promotivnu akciju Revija Walt Disney klasika. U subotu i nedjelju 10. i 11. aprila klinci i njihovi roditelji mogu uživati u projekcijama sjajnih klasika studija Walt Disney "Wall-E“ i "Grom“. Filmovi su sinhronizovani na naš jezik pa ih mogu pratiti i najmlađi gledatelji a ulaznice se mogu već od danas kupiti na blagajnama multiplexa po promotivnoj cijeni od 3 KM.

Od 8. aprila na blagajnama multiplexa kreće i pretprodaja ulaznica za Svjetsku premijeru stripovskog spektakla "Kick Ass“ te novog kompjuterski animiranog filma studija DreamWorks "Kako da dresirate svog zmaja“ koji na repertoar dolaze 15. aprila.

Sve informacije oko filmova na repertoaru, Revije Walt Disney klasika, filmova u najavi te uslugama Cinema City sve zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.