Film/TV
0

Od 3. februara u kinu Meeting Point "Nacionalno blago"

Sarajevo-X
Od četvrtka, 03.02. na repertoaru kina Obala Meeting Point naći će se megahit "Nacionalno blago" (National treasure), avanturistička akcija sa Nicolas Cageom u glavnoj ulozi, u terminima od 19.00 i 21.15 sati.

"Nacionalno blago" je blockbuster koji dolazi iz radionice uspješnog hollywoodskog producenta Jerryja Bruckheimera koji je između ostalog producirao "Pirate s Kariba".

Ovo je priča o pustolovu - intelektulacu Benjamin Franklin Gatesu (Nicolas Cage) koji traga za drevnim nacionalnim blagom, skrivanim stoljećima, prebacivanim s kontinenta na kontinent. Benjamin Gates će morati ući u utrku s vremenom, sa FBI, sa brojnim suparnicima, te će biti primoran da prekrši zakon i odgonetne brojne zagonetke kako bi ispunio svoju misiju. Nacionalno blago je uzbudljiva pustolovina koja sadrži mnogo podataka iz američke historije i iako je fikcija uglavnom je zasnovan na nečemu istinitom.

Kritičari ovaj megahit, koji je zaradio milione dolara samo u američkom box officeu, s pravom nazivaju savremenim Indiana Jonesom!

Uloge: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean, Christopher Plummer Režija: Jon Turteltaub Producent: Jerry Bruckheimer Žanr: akciona avantura Trajanje: 131 min Web: www.nationaltreasure.com