Zimske čarolije
0

Od 22. decembra film U zemlji krvi i meda u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City u narednoj filmskoj sedmici završava Blockbuster sezonu 2011 otvaranjem najočekivanijeg avanturističkog spektakla godine, započinje promotivnu akciju Zimske čarolije 2012. novom 3D animiranom avanturom u duhu praznika i sa ponosom najavljuje ekskluzivno prikazivanje rediteljskog prvijenca Angeline Jolie, ratne drame ''U zemlji krvi i meda''.

Program od 22. decembra predvodi avanturistički spektakl ''Sherlock Holmes: Igra sjena''. Brilijatni privatni detektiv i jedan od najpoznatijih literarnih likova svih vremena stvoren je iz pera škotskog pisca Sir Arthura Conana Doylea, pred kraj 19. stoljeća, a njegove avanture osvojile su generacije čitatelja širom svijeta te su na male i velike ekrane prenesene u bezbrojnim TV i filmskim adaptacijama.

Kultni britanski autor Guy Ritchie je 2009. godine uradio najnoviju filmsku ekranizaciju u kojoj je legendarnog detektiva na velikom ekranu oživio sjajni Robert Downey Jr. Nakon ogromnog uspjeha širom svijeta, sa zaradom od preko 500 miliona dolara, Ritchie je krenuo u razvijanje nastavka ''Sherlock Holmes: Igra sjena'' koji je proteklog vikenda bio na prvom mjestu američke top-liste sa trodnevnom zaradom od preko 40 miliona dolara. Pored neponovljivog Downey Jr. u nastavku ponovo gledamo sjajnog britanca Jude Lawa u ulozi doktora Watsona, njegov sunarodnjak Jared Harris je glavni negativac kao profesor Moriarty dok naslovnu žensku ulogu ovaj put igre švedska zvijezda Noomi Rapace koja je svjetsku slavu stekla naslovnom ulogom u originalnoj filmskoj trilogiji ''Milenijum''.

Nakon što krunisani princ Austrije biva pronađen mrtav, sve upućuje na samoubistvo, ali Sherlock Holmes zaključuje da je princ ubijen u okviru velike zavjere njegovog najvećeg protivnika, ozloglašenog Profesora Moriartya. Istraga postaje sve opasnija dok vodi Sherlocka, dr.Watsona i cigansku proročicu Sim preko evropskog kontinenta.

Za najmlađe gledatelje i njihove roditelje Cinema City donosi novu poslasticu, prazničnu animiranu avanturu ''Artur Božić''. Prekrasna priča o neobičnoj obitelji Djeda Mraza, koju je vrhunskom 3D tehnologijom na veliki ekran prenijela mlada rediteljica Sarah Smith, sinhronizovana je na naš jezik zahvaljujući glasovima sjajnih hrvatskih glumaca Pere Juričića, Ivice Zadre, Mirele Brekalo i Ronalda Žlabura pa u njoj mogu uživati i oni najmlađi gledatelji.

Arthur Božić otkriva navjerovatan, nikad prije viđen odgovor na pitanje svakog djeteta: ''Kako Djeda Mraz uspije podijeliti sve te poklone u jednoj noći?''. Ali u centru filma je priča o obitelji u stanju komične disfunkcije i nevjerovatnom junaku Arthuru sa hitnom misijom koju mora obaviti prije nego svane Božićno jutro.

''Artur Božić'' započinje promotivnu akciju Zimske čarolije 2012 koja se ove godine realizuje u saradnji sa BBIce ledenim igralištem. I ovog zimskog raspusta najmlađi gledatelji i njihovi roditelji moći će uživati u najboljim dječijim naslovima sezone uz specijalnu ponudu u kojoj će uz ulaznicu za film moći ostvariti popust od 25 posto na ulaznice za BBIce klizalište u terminima od 16:00 sati radnim danima te subotom i nedjeljom tokom cijelog dana. Cinema City i BBIce klizalište su također pripremili i malo iznenađenje u vidu nagradne igre u kojoj će svaki 50. gledatelj naslova iz akcije dobiti gratis ulaznicu za klizanje.

U okviru Zimskih čarolija 2012, filmska adaptacija planetarno popularne serije za djecu ''Muppeti'' očekuje nas 5. januara, 12. januara novi nastavak igrano-animirane avanturističke komedije ''Alvin i vjeverice 3'', također sinhronizovane na naš jezik, te za kraj, 19. januara, hrvatski dječiji avanturistički film ''Koko i duhovi'' koji je oborio sve rekorde gledanosti u susjednoj zemlji u prvih mjesec dana prikazivanja.

Cinema City od 22. decembra sa ponosom predstavlja ekskluzivno sedmodnevno prikazivanje drame ''U zemlji krvi i meda''. Rediteljski prvijenac Oskarom nagrađene glumice Angeline Jolie potresna je priča o ratu u Bosni i Hercegovini u kojoj se u naslovnim ulogama pojavljuju Zana Marjanović, Goran Kostić, Rade Šerbedžija, Branko Đurić i Nikola Đuričko, a protekle je sedmice osvojio nominaciju za Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku.

Za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, Danijel, vojnik koji se bori na strani Srba, ponovo sreće Ajlu, Bošnjakinju koja je sada zarobljenica u logoru kojim on upravlja. Njihova nekada obećavajuća veza gubi sve granice realnosti s obzirom na situaciju u kojoj se oboje nalaze...

Za narednu sedmicu, od 29. decembra Cinema City najavljuje otvaranje američke adaptacije prvog dijela planetarne bestseler trilogije švedskog pisca Stiega Larsona ''Muškarci koji mrze žene'' (The Girl with the Dragon Tatoo) u kojoj pod rediteljskom palicom Davida Finchera naslovne uloge igraju novi James Bond, Daniel Craig i junakinja hita ''Društvena mreža'' Rooney Mara.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnim akcijama Blockbuster sezone i Zimske čarolije, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City, svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.