Film/TV
0

Od 15. aprila u kinima 'Stuck On You'

Sarajevo-X
Proljetnu filmsku sezonu u kinu Apolo distributerska kuća Art Company nastavlja 15.aprila sa urnebesnom komedijom 'Zauvijek zajedno' ('Stuck On You').

Riječ je u novom ostvarenju kultnog bratskog rediteljskog dvojca Bobija i Pitera Farelija koji su ljubitelje filma širom svijeta u posljednjih deset godina nasmijavali sa mega hitovima »Glup i gluplji«, »Svi su ludi za Meri« i »Ljubav je spijepa«.

U urnebesnoj komediji koja govori o karakterima potpuno različitim sijamskim blizancima u naslovnim ulogama u potpuno nekarakterističnim izdanjima pojavljuju se osvajač Oskara za scenario i glavni junak filma »Dobri Vil Hanting« Met Dejmon i svestrani Greg Kinear, koji je glumački raspon pokazao u hit komediji »Bolje ne može« i biografskoj drami »Auto fokus«. Od ostatka glumačke ekipe filma koji će sve gledatelje sigurno odvojiti od surove svakodnevice sa salvama smijeha treba izdvojiti pop divu i vrlo uspješnu glumicu Cher i mladu latinoameričku ljepoticu Evu Mendes.

Dejmon i Kinear u filmu «Zauvijek zajedno» igraju sijamske blizance Boa i Volta koji su spojeni na kuku od rođenja a pošto dijele jetru, nikada nisu podvrgnuti operaciji radi straha od fatalnih posljedica. Jednog dana, Volt spoznaje da nije zadovoljan prevrtanjem hamburgera u lokalnom restoranu i želi krenuti u Holivud kako bi pokrenuo glumačku karijeru. Bo nije oduševljen njegovom idejom, ali pošto ne želi spotavati svog brata, pristaje na igru. Voltovi početni pokušaji završavaju neuspješno ali tada upoznaje Cher. Pop diva koja se u filmu ismijava sama sebi pokušava istupiti iz serije za koju je vezana ugovorom i smišlja plan po kojem bi producenti seriju stavili na policu kako joj se u njoj pridruže sijamski blizanci. Ali njen plan propada pošto serija postaje veliki hit, a Volt nova zvijezda. Nažalost, njegov uspjeh je Boova propast a stvari se pogoršavaju kada njegova internet djevojka Mej otrkiva da joj je lagao. Tako Bo želi ići kući, ali to ne može uraditi sve dok je vezan uz Volta....

Film 'Zauvijek zajedno' prikazivaće se u kinu Apolo u terminima od 18:00 i 20:00 sati.