Film/TV
0

Od 13. marta film "10.000 prije Krista“ u bh. kinima

Sarajevo-x.com
Nakon velikog uspjeha SF trilera "Ja sam Legenda“ Blitz film i video nastavlja prvu godinu kino distribucije naslova najvećeg holivudskog studija Warner Bros na domaćim kino blagajnama 13.marta sa još jednim od najočekivanijih filmova sezone, povijesno avanturističkim spektaklom "10.000 prije Krista“.

Epski spektakl Rolanda Emmericha, kreatora blockbustera "Dan Nezavisnosti“ i "Dan Poslije sutra“ je grandiozna odiseja u mitsko doba Bogova i predskazanja kada su duhovi vladali zemljom a moćni mamuti tresli tlo. U zabačenom planinskom plemenu mladi lovac D'Leh pronašao je svoju pravu ljubav – prelijepu Evolet. Ali uskoro selo pohara banda gospodara rata i kidnapuju Evolet, pa D'Leh biva primoran da povede malu grupu lovaca u potjeru do kraja svijeta kako bi je spasio. Gonjena sudbinom, grupa boraca mora se boriti protiv sabljastih tigrova i prehistorijskih predatora da bi na kraju herojskog putovanja nabasali na izgubljenu civilizaciju. Njihova konačna sudbina leži u carstvu izvan imaginacije, gdje piramide dosežu nebo. Ovdje će krenuti u finalnu bitku protiv moćnog vladara koji je pokorio njihov narod.

Vizuelno kao ništa što smo do sada vidjeli od holivudske filmske industrije sa velikim scenama lova i bitki, "10.000 prije Krista“ obečava da će biti jedan od najvećih filmova sezone kada se u obzir uzme i činjenica da su predhodni filmovi Rolanda Emmericha bili mega hitovi ("Dan Nezavisnosti“ 811 miliona dolara i Dan Poslije sutra 528 miliona dolara na kino blagajnama širom svijeta). U filmu koji je sniman na svim krajevima svijeta od zaleđenog Novog Zelanda zimi do Južne Afrike i pustinje Namibije u naslovnim ulogama gledamo relativno nepoznatu glumačku ekipu koju predvode mladi Steven Strait i manekenka i glumica Camila Belle, a tu je i junak kritičarskog favorita "Whale Rider“, novozelandski glumac Cliff Curtis.

Početak distribucije filma "10.000 prije Krista“ u BH kino dovranama označiće simultana svečana premijera koja će biti održana u kinu Meeting Point u Sarajevu i Multiplex-u Kozara u Banja Luci 12.marta u 20:00 sati, a nakon toga će film od 13.marta boraviti na repertoaru kina Meeting Point u terminima od 19:00 i 21:00 sat te u nekoliko termina u Multiplex-u Kozara. Zahvaljujući činjenici da se prikazuje sa dvije filmske kopije „10.000 prije Krista“ će jako brzo obići sve kino dvorane u BiH.