Film/TV
0

"Ocean's Thirteen" najgledaniji film ovog vikenda u SAD-u

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U prvom vikendu prikazivanja dugo iščekivani film "Ocean's Thirteen" sa Georgeom Clooneyjem i Bradom Pittom u ulogama briljantnih kasino pljačkaša, našao se na prvom mjestu sjevernoameričkog box officea sa zarađenih 37,1 miliona dolara, saopćeno je u nedjelju iz Warner Brosa.

Prema procjenama filmskog studija Warner Bros na samom početku prikazivanja novi nastavak njihove popularne filmske franšize "Ocean's Thirteen" ostvario je veliki uspjeh u kino dvoranama širom SAD-a, te izgurao Disneyeve "Pirate sa Kariba: Na kraju svijeta" sa prvog mjesta sjevernoameričkog box officea.

Iako je posljednje dvije sedmice film "Pirati sa Kariba: Na kraju svijeta" bio na samom vrhu box officea, ovog vikenda je zarada bila nešto slabija, tačnije 21,3 miliona dolara, pa su najpoznatiji pirati na svijetu pali na drugo mjesto box offficea. Ovaj film je do sada ukupno zaradio 253,6 miliona dolara.

Sonyjeva animirana avantura o pingvinima-surferima pod naslovom "Surf's Up", u kojoj su glasove posudili Shia LaBeouf i Jeff Bridges, debitirala je na četvrtom mjestu box officea sa zaradom od 18 miliona dolara. Prethodni animirani film sa pingvinima, "Happy Feet", u prvom vikendu prikazivanja zaradio je impresivnih 41,5 miliona dolara.

Nastavak Lionsgateovog horora "Hostel: Part II" u kojem bogataši naručuju okrutna ubistva našao se na šestom mjestu sa zarađenih 8,75 miliona dolara, za razliku od originala koji je prošle godine debitirao sa zarađenih 19,6 miliona dolara.