"Mi činimo 99 posto"
0

Occupy Wall Street i u popularnom South Parku

Sarajevo-x.com
Kako to obično biva, ekipa poznatog komičnog animiranog serijala South Park i ovog puta je popratila glavna dešavanja u svijetu. U centru pažnje se našao pokret Occupy Wall Street.

Iako ne sasvim direktno, u najnovijoj epizodi je ipak bilo humora na račun ovog pokreta. U osnovnoj školi South Parka se pojavila parola "Mi činimo 99 posto", što su uzvikivali i aktivisti pokreta na protestima.

Naime, Predsjednički savjet fitnesa, sporta i ishrane je kaznio školu zbog katastrofalnog zdravlja učenika. čak najlošijeg u SAD-u.

Savjet je procijenio da je jedan od učenika toliko zdravstveno "zakržljao" da je slika njegovog zdravlja gora nego kod 70-godišnjaka. Nakon toga razred je optužio Eric Cartmana.

"Znam kako ovo funkcioniše. Vi ste onih 99 posto, a ja jedan", odgovorio im je Cartman ljutito. Tad su mu igračke priskočile u pomoć tješeći ga da je Barack Obama glavni krivac.

U ovoj epizodi neki od učenika osnivaju vlastiti pokret pod nazivom "Occupy Red Robin" te prave pravu pometnju zbog toga što škola ne želi promijeniti način ocjenjivanja, dok im animirani Michael Moore poručuje da su budućnost Amerike.