Film/TV
1

Obrazloženje Face TV-a: Sumnjamo na sabotažu, nije bilo do nas

Klix.ba
Marjan Mijajlović i Senad Hadžifejzović
Marjan Mijajlović i Senad Hadžifejzović
Prijenos utakmice na Face TV-u između BiH i Argentine iz St. Louisa kasnio je oko 20 minuta. U ovoj televizijskoj kući vjeruju da se radi o sabotaži te da će u narednim danima provesti istragu oko cijelog slučaja.

Stotine hiljada Bosanaca i Hercegovaca ostalo je budno do ranih jutarnjih sati kako bi gledali Džeku, Pjanića, Spahića i ostale Zmajeve u prijateljskom susretu protiv favoriziranih Gaučosa. Iako je utakmica na sationu Busch počela na vrijeme, signala nije bilo na Face TV-u što je izazvalo buru negodovanja i ogorčenje među ljubiteljima reprezentacije BiH. Danas su se oglasili i sa ove bh. televizije.

"Tehnička ekipa Face TV je uspjela nadljudskim naporima, premještanjem satelitskih antena i prespajanjem signala da nakon 15 minuta 'pronađe' signal. Tehničkom ekspertizom je utvrđeno da je prijemni satelitski signal bio ometan, blokiran jačim signalom sa zemlje što nam otvara sumnju da se radi o nečijoj svjesnoj namjeri tj. sabotaži", navode iz Face TV-a.

Kao dokaz da se radi o sabotaži, naveli su tehničku i kadrovsku osposobljenost te pozvali gledatelje da se prisjete prijenosa iz Kaunasa i događaja koji su uslijedili na Sarajevskom aerodromu, ispred Vječne vatre i BBI centra odakle je Face TV slala signal uživo.

"Nakon kompletne tehničke istrage Face TV će javnosti predočiti rezultate. Izvinjavamo se našim gledaocima, ali očigledno nije bilo do nas. Do koga je, saznat ćemo", poručuju sa navedene televizije.

Oni koji su propustili gledati utakmicu BiH - Argentina mogu to učiniti večeras od 20:30 na Face TV.