{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OBN TV u nedjelju emituje razgovor sa Markom Prelecom

15.8.2014. u 10:37
0
OBN TV u nedjelju emituje razgovor sa Markom Prelecom
0
OBN TV u nedjelju emituje razgovor sa Markom Prelecom
OBN TV u nedjelju emituje razgovor sa dr. Markom Prelecom, direktorom Međunarodne krizne grupe (ICG) za Balkan i autorom izvještaja "Budućnost Bosne“ koji je izazvao brojne reakcije u javnosti.
U razgovoru sa urednikom programa OBN TV Esadom Hećimovićem, Prelec odgovara na pitanja zašto je ovo posljednji izvještaj ICG-a za BiH, u čije ime govore analitičari ove grupe i da li je vlada Sjedinjenih Država bila upoznata sa preporukama izvještaja o budućnosti BiH, prije njegovog objavljivanja nedavno u Briselu.

Također govori o tome kakav je odnos Međunarodne krizne grupe prema mogućem uvođenju trećeg entiteta u Ustav BiH, kako se definiraju političke i jezičke zajednice u BiH, da li se mogu očekivati ustavni pregovori poslije izbora i pod kojim uslovima.

Razgovor će biti emitovan u nedjelju 17. augusta 2014. godine u 14:20 sati, poslije talk show emisije "Reflex“ u kojoj urednik i voditelj Nino Raspudić razgovara sa Kasimom Trnkom, Milanom Sitarskim i Dejanom Vanjekom o porukama i značenjima posljednjeg izvještaja Međunarodne krizne grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: