{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OBN TV: I ovaj vikend provedite uz Dejana talk show

26.11.2015. u 11:41
11
OBN TV: I ovaj vikend provedite uz Dejana talk show
11
OBN TV: I ovaj vikend provedite uz Dejana talk show
U Dejana talk show-u u subotu će se govoriti o tome kako prepoznati disleksiju, a nedjelja je rezervisana za naizgled obične ljude sa klasičnim profesijama koji su ujedno i zabavljači.
I ove subote, 28.11.2015. od 17:30 sati Dejana Rosuljaš će sa svojim gostima razgovarati o zdravstvenim tegobama i njihovom rješavanju. Tema emisije je disleksija. Disleksija je jedna od specifičnih smetnji u učenju, poteškoća koja je vezana uz čitanje i pisanje. Pojavljuje se širom svijeta, bez obzira na kulturu i jezik, zahvaćajući oko 10 posto populacije. Javlja se i kod nadarene, kreativne i uspješne djece tako da imaju specifične probleme pri čitanju, pisanju, izgovaranju ili slušanju.

Mnogo roditelja nerijetko gubi strpljenje čitajući i pišući sa svojim djetetom, smatrajući s jedne strane da je lijeno ili pak da je još nezrelo i razigrano, zbog čega često uslijede i batine za takvo ponašanje.

Dejana Rosuljaš će sa svojim gostima pokušati objasniti kako prepoznati disleksiju, a razgovarat će se i o stalnom izazovu snalaženja kroz život u svijetu koji nije u velikoj mjeri prijateljski okrenut prema disleksiji.

Gosti nedjeljne emisije Dejana talk show-a su danju sasvim obični ljudi sa klasičnim profesijama, profesori, direktori, zaštitari, prodavači, kovači. Kada padne noć, na sebe navlače svoj nevidljivi plašt i postaju sve ono o čemu su sanjali i maštali–zabavljači.

Dejana talk show možete pratiti u subotu i nedjelju od 17:30 sati na OBN TV.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: