Film/TV
3

OBN TV: Erkan Petekkaya o čočecima

Uz najveću tursku zvijezdu ne vezuju se nikakvi tračevi. Živi mirnim porodičnim životom u braku sa Didem Dursun i ima sina Cema Cena.

Erkan Petekkaya jedan je od rijetkih glumaca koji već gotovo devetnaest godina bez prestanka glumi u tv serijama. Gledaoci OBN TV trenutno ga mogu gledati u seriji Ali koja se u programu OBN TV emituje radnim danima od 18 sati. Rodio se u provinciji Elzaig a odrastao je na azijskoj strani Istanbula. Zanimljivo je da mu je prva tv emisija nakon završetka studija glume bila Skrivena kamera, a nakon toga su se zaredale uloge u serijama. Uuz njegovo ime ne vežu se skandali pa ne iznenađuje što je miljenik turske publike.

Producentima i gledaocima dokazao sam da je moja gluma dovoljno dobra. Prvi put sam pred kameru stao iz šale. Nakon toga glumio sam običnog mladića iz jedne četvrti u seriji Lijepi dani. Ako je glumac u stanju oživiti likove gledaoci se toga neće zasititi. Jedini je problem to što uvijek glumim bogataša – kaže Erkan koji je toliko tražen da ponude za nove serije dobiva odmah nakon završetka snimanja. Od početka bavljenja glumom puno se toga promijenilo. A turske serije su postale popularne i izvan granica zemlje.

"Mnogo se toga promijenilo od vremena kada sam ja počeo glumiti u tv serijma. Pritom mislim na kvalitetu scenarija i glume i tehničke mogućnosti.Nekada smo se iza kamiona presvačili bez obzira kakve su vremenske prilike. Često se i smrzavali. Sjećam se kada sam lice brisao novinama. Nismo imali čak ni kamp prikolicu", kaže Erkan i dodaje kako niko ne može znati šta gledaoci žele. Procvatom turskih serija povećali su se i honorari glavnih glumaca.