Kice iznevjeren
0

OBN kupio samo jedno auto za pobjednika

Sarajevo-x.com
Enver Lugavić Kice
Enver Lugavić Kice
Pjevač Enver Lugavić Kice gotovo sigurno neće dobiti automobil Hyundai i20, nagradu koju je trebao osvojiti kao jedan od pobjednika OBN-ovog muzičkog spektakla "Zvijezde sa zvijezdama". Kako otkrivamo, ova televizija je kupila samo jedan automobil koji je pripao Selmi Bajrami, sa kojom je Kice nastupao u duetu.

Silvija Prapotnik, direktorica korporativnih komunikacija na televiziji OBN, za naš portal je izjavila da u ugovorima koji su sklopljeni sa učesnicima takmičenja nigdje nije precizirano koju će nagradu dobiti pobjednici. Istakla je da u Kicetovom slučaju sponzor povukao svoju odluku o dodjeli automobila, navodno zbog njegove izjave da će prodati automobil i novac uložiti u novi album.

Ovu informaciju smo provjerili i u auto kući "Hyundai" u Sarajevu, gdje su nam potvrdili da oni nisu uopće bili sponzori u ovom takmičenju, te da su ugovor sklopili na komercijalnoj osnovi.

"OBN je kod nas sklopio klasični ugovor o kupovini automobila, s tim da nisu kupili dva već jedan. Mi da smo bili sponzori, definitivno bi ispunili naše obaveze i ne bih nikada na taj način štetili imidžu firme", kazali su za Sarajevo-x.com predstavnici Hyundaija.

Podsjećamo, muzičko takmičenje na televiziji OBN okupilo je brojne mlade, ali i afimirane muzičare koju su se borili za glasove publike kao i osvajanje prve nagrade, automobila Hyundai i20.

Pobjednica druge sezone pjevačica Selma Bajrami nedavno je preuzela svoj automobil, dok je njen kolega Enver Lugavić ostao uskraćen za nagradu koju je podjednako zaslužio. Iznevjereni Kice još uvijek je u pregovorima sa televizijom i razmišlja o narednim koracima.