Pojavio se u 8 ostvarenja
48

Objavljene nominacije za najgore filmove 2021., Bruce Willis dobio zasebnu kategoriju

N. O.
Bruce Willis (Foto: Twitter)
Bruce Willis (Foto: Twitter)
Predstavljene su nominacije za Zlatnu malinu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja u prethodnoj godini, a zahvaljujući prilično lošim nastupima u čak osam filmova ove godine Bruce Willis je dobio vlastitu kategoriju.

"Nezahvalni mjuzikli, trileri bez uzbuđenja, skoro 2-satni film o plasmanu proizvoda i više Brucea Willisa nego što bi bilo koji izgladnjeli gledalac mogao da proba. Drugim riječima, 2021. nije iznevjerila Zlatnu malinu", navodi se u saopštenju organizatora.

Uz nominacije za Oscare koje su predstavljene u utorak ujutro, Zlatna malina slijedi njihov primjer, kao i svake godine u ovo vrijeme, priznajući vrhunski rad – ili, zapravo, inferiorniji rad – koji dolazi iz industrije zabave.

Vodeći s devet nominacija je Netflixov "Diana: The Musical", a na listi nominovanih za najgori film su i trileri "Karen" i "The Woman in the Window", svaki s pet nominacija, kao i "Space Jam: A New Legacy" Lebrona Jamesa.

Nominacije za lošu glumu pripale su "inače sjajnoj glumici" Amy Adams sa pohvalama za "The Woman in the Window".

Bruce Willis istaknuo se po lošem ove godine te dobio zasebnu kategoriju nakon što se pojavio u osam projekata za koje organizatori misle da su baš svi prilično loši.

Kategorija je nazvana "Najgora izvedba Brucea Willisa u filmu iz 2021. godine". Među ostalim koji su se našli na ovoj listi su Mark Wahlberg, Ben Affleck i Jared Leto.

Zlatne maline će biti dodijeljene noć prije dodjele Oscara u subotu, 26. marta.