Film/TV
0

Objavljene nominacije za Emmy nagrade

NINA
"Anđeli u Americi", mini serija rađena po drami koja je dobila Pulitzerovu nagradu, o Newyorčanima pogođenim epidemijom side 80-ih godina, dobila je najviše nominacija za najprestižniju američku nagradu za televizijska dostignuća Emmy - čak 21.

Američka televizijska mreža HBO, koja je producent te serije, apsolutno je trijumfirala po broju nominacija, jer je još jedna njena serija "Porodica Soprano" nominirana u 20 kategorija.

Za najbolju humorističnu seriju nominirane su "Zaustavljeni razvoj", "Seks i grad", "Smanji doživljaj, "Will i Grace" i prošlogodišnji pobjednik "Svi vole Raymonda".

Za najbolju mušku ulogu u humorističnoj seriji nominirani su pokojni John Ritter za "Osam jednostavnih pravila", Larry David za "Smanji doživljaj", Kelsie Gramer za "Frasiera", Matt LeBlanc za "Prijatelje" i Tony Schalhoob za "Monaha".

Za Emmyja za najbolju žensku ulogu u humorističnoj seriji nominirane su Jennifer Anniston za "Prijatelje", Patricia Heaton za "Svi vole Raymonda", Bonnie Hunt za "Život s Bonnie", Jane Katzmarek Kacmarek za "Malcolm u sredini" i Sarah Jessica Parker za "Seks i grad".

Za najbolju dramsku žensku ulogu nominirane su Eddie Falco za "Obitelj Soprano", jennifer Garner za "Alias", Mariska Hargitty za "Red i zakon: jedinica za specijalne operacije", Alison Jennie za "Zapadno krilo" i Amber Tumblin za "Joan of Arc".

U kategoriji za najbolju dramsku mušku ulogu nominirani su James Gandolfini za "Porodicu Soprano", Anthony Lapaglia za "Bez traga", Martin Shean za "Zapadno krilo", James Spader za "Praksu" i Keefer Sutherland za "24". Dodjela nagrada Emmy, koje dodjeljuje Američka akademija televizijske umjetnosti, bit će emitirana 19. septembra na televiziji ABC.