U dva dijela
21

Objavljen trailer za posljednju sezonu serije "The Crown": Evo kad stiže na Netflix

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Stigao je trailer za posljednju sezonu serije "The Crown" o britanskoj kraljevskoj porodici, a istovremeno je objavljen i datum izlaska prvih epizoda.

Trailer šeste sezone Netflixove serije prikazuje povratak Imelde Staunton u ulozi kraljice Elizabete. Također, mogu se vidjeti i isječci glumica koje su ranije tumačile njen lik - Claire Foy i Olivije Colman.

Prve četiri epizode serije će biti objavljene na streaming platformi 16. novembra. Potom će napraviti pauzu od skoro mjesec dana prije nego što i posljednjih šest epizoda bude dostupno 14. decembra.

Historijska dramska serija Petera Morgana u predstojećoj sezoni prepričava kasne '90-te i rane 2000-te, period koji je definisan tragičnom smrću princeze Dajane.

Što se tiče Dianine smrti, izvor je za Variety rekao da je produkcijski tim želio "da to uradi kako treba i pažljivo postupa s tim". Nove epizode će također pratiti procvat romanse princa Williama i Kate Middleton dok su oboje studirali na Univerzitetu St. Andrews.

U novoj sezoni glume Elizabeth Debicki kao princeza Diana, Ed McVey kao princ William, Luther Ford kao princ Harry, Meg Bellamy kao Kate Middleton, Jonathan Pryce kao princ Phillip, Dominic West kao princ Charles i Olivia Williams kao Camilla Parker-Bowles.