Film/TV
0

Objavljen trailer za posljednji film "The Hunger Games"

Klix.ba
Dugoočekivani potpuni trailer za film "The Hunger Ganmes" konačno je objavljen, a zvijezda trailera je Katniss Everdeen koja vodi pobunu.

"Imamo samo jednu priliku", govori lik kojeg glumi Jennifer Lawrence naoružana potpisanim lukom i strijelom.

Trailer za film "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" predstavljen je fanovima u San Diegu na Comic-Conu. Na binu su izašle zvijezde filma uključujući Julianne Moore, Woodyja Harrelsona i Sama Claflina.

Franšiza bazirana na seriji knjiga američke autorice Suzanne Collins zaradila je 2,2 milijarde dolara od 2012. godine, te je napravila od Lawrence najtraženiju holivudsku glumicu.

Francis Lawrence ponovo je sjedio u režiserskoj stolici, kako bi zaokružio priču prvog dijela Mockingjaya kojim fanovi nisu bili u potpunosti zadovoljni, opisavši ga kao ''trailer za finale''. U filmu se pojavljuju Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Willow Shields, Sam Claflin, Jena Malone, Stanley Tucci i Donald Sutherland.

Sa nacijom Paneme Katniss se suočava sa Predsjednikom Snowom u konačnom obračunu. U timu sa svojim bliskim prijateljima Galeom, Finnickom i Peetaom, Katniss odlazi u misiju s jedinicom iz Distrikta 13 te rizikuju život kako bi oslobodili građane Paneme. Predsjednik Snow postao je opsjednut misijom da unišiti Katniss te joj postavlja smrtonosne zamke i šalje neprijatelje, a sve s ciljem da je likvidira.

Četvrti i konačni film bit će prikazan u novembru u SAD-u i Velikoj Britaniji.