|

Objavljen trailer za film "Žaba", premijera 14. augusta u sklopu Open Air programa

Objavljen trailer za film "Žaba", premijera 14. augusta u sklopu Open Air programa
170
Piše: El. B.
3.8.2017. u 15:51
24
komentara
170

dijeljenja
Produkcijska kuća Refresh objavila je oficijelni trailer za film "Žaba" koji će premijeru imati 14. augusta u sklopu Open Air programa na 23. Sarajevo Film Festivalu.
Rediteljski prvjenac Elmira Jukića će već u utorak, 15. augusta, biti prikazan u MMC - Ilidža Cinema. Publika će film imati priliku pogledati i u Multiplexu Cinema City 16. augusta i u Ljetnom kinu Novi Grad 17. augusta.

Film "Žaba" nastao je prema istoimenoj kultnoj predstavi koja već deset godina puni sale širom regije i obara rekorde posjećenosti u pozorištu. Sniman je u decembru prošle godine pod rediteljskom palicom Elmira Jukića. Scenarij potpisuju Pjer Žalica i Elmir Jukić, a produkciju Refresh Production.

Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni. Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra. Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

Uloge u filmu utjelovili su Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan, Moamer Kasumović, Boro Stjepanović, Vlasta Velisavljević, Mugdim Avdagić, Nermin Omić, Ilir Tafa, Alisa Čajić, Selma Alispahić i Sadžida Šetić.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...