Put do slave
2

Objavljen trailer za dokumentarac o Beckhamu: Majka je mislila da će izgubiti sve zbog Victorije

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Netflix je podijelio trailer za dokumentarni serijal o Davidu Beckhamu koji prati njegov uspon od radničke klase u istočnom Londonu do svjetske nogometne zvijezde.

U dvominutnom snimku prikazanom najavljujući premijeru 4. oktobra, Davidova majka Sandra (74) govori o početku njegove romanse s Victorijom.

Sandra priznaje da se brinula da će ostaviti svoju karijeru po strani kada je Victoria, koja je bila dio tada najveće britanske ženske grupe Spice Girls, došla na scenu.

Potom kaže: "Bili smo zabrinuti da će izgubiti sve za šta je radio jer je nogomet uvijek bio na prvom mjestu, a onda odjednom nije".

Beckham i Victoria su postali brend u kojem su stekli unosne ugovore s dizajnerima odjeće, stručnjacima za zdravlje i fitnes, modnim časopisima i proizvođačima parfema i kozmetike. Ipak, na početku njene veze sa Davidom 1997. godine, Victoria kaže da joj je tadašnji menadžer rekao da to "drži u tajnosti".

"Našli bismo se na parkiralištima i to nije tako loše kao što zvuči", ispričala je.

Alex Ferguson također govori u dokumentarcu te je tvrdio da je Davida slava promijenila: "U to nema sumnje", kazao je.

Trailer prikazuje i kako Beckhamovi priznaju kako su se mučili kada je njihova romansa postala javna što ih je dovelo do toga da postanu najpoznatiji par u Velikoj Britaniji.

David se također dotiče toga kako nije "spavao" i "jeo" nakon što je okrivljen za ispadanje Engleske sa Svjetskog prvenstva 1998. kada je isključen protiv Argentine.

Netflixov dokumentarni serijal navodno je inspiriran dokumentarcem Michaela Jordana "The Last Dance", koji je na platformi od 2020. godine, a bit će dostupan od 4. oktobra.