Režija Kenana Musića
246

Objavljen trailer filma "Jan": Priča o ljubavi u svim njenim oblicima

I. S.
OFF Pro predstavio je danas trailer za kratki igrani film "Jan" u režiji Kenana Musića.

Nakon što je sniman u Sarajevu početkom prošlog mjeseca, ekipa filma je prošle sedmice završila i montažu filma. Scenarij i režiju potpisuje Kenan Musić, koji je ujedno i producent filma. Montažer filma i DOP je Mario Ilić dok je dizajn zvuka radio Muhamed Bajramović. Kolorista filma je Boris Andrejević.

U glavnim ulogama filma su Maksim Jovanović i Ammar Fazlagić iz OFF Talents programa, a Arma Tanović i Mehmed Porča u ulogama roditelja lika Jan. U ostalim ulogama pojavljuju se mlade sarajevske glumice Hana Zrn i Margarita Mladinić, ali i naturščići Zan Mujkić, Nejla Podžić, Harun Kurić i drugi.

"Jan" je film o prijateljstvu i ljubavi, u trenutku i u životu kada su impulsi i promjene neodoljivi. Ovo je film koji traga za mjestom gdje nema potrebe za etiketiranjem nagona te film koji izaziva prepoznavanje ljubavi u svim njenim oblicima. U filmu pratimo protagonistu koji pokušava da sluša svoj unutrašnji glas, uplašen da ne pogriješi, da uništi ono što mu je najvrjednije - prijateljstvo, pitajući se da li ga njegova želja vodi u pogrešnom smjeru i da li će biti odbačen.

Plan je da film živi svoj festivalski život do mjeseca augusta iduće godine, nakon ćega će biti dostupan na nekoj od online video on demand platformi, što je krajnji cilj produkcije i distributera.

"Jan" je nastao u sklopu OFF Pro projekta, razvojno produkcijskog programa Omladinskog Film Festivala Sarajevo.Plan OFF Pro programa je da u 2023. godini producira tri nova kratka filma te započne snimanje prve sezone serije "Jan" od osam epizoda.