Na Netflixu
0

Objavljen teaser realityja "Squid Game", serija će biti dostupna u novembru

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Netflix objavio prvi teaser svoje nove realitiy serije po uzoru na južnokorejsku hit seriju "Squid Game". Također, najavili su da serija izlazi u novembru.

Baš kao i serija, koja je trenutno u produkciji 2. sezone, u realityju "Squid Game: The Competition" učestvovalo je 456 takmičara koji se takmiče u igrama u školskom dvorištu da osvoje 4,56 miliona dolara u 10 epizoda.

Iako u najavi od 27 sekundi nema mnogo iznenađenja, čini se da Netflix nije mnogo odstupio od originalne formule serije. Teaser prikazuje događaje iza kulisa tokom rada na setu, rekreirajući veći dio produkcijskog dizajna prvobine serije.

Tu je i kratak pogled na nadglednike u njihovim maskama i crvenim kombinezonima, takmičare u zelenim kombinezonima i barake u kojima su vjerovatno boravili te džinovsku animatronsku lutku koja predsjedava visokim ulozima (ali ne i smrtonosnom, u slučaju reality show) igra Red Light Green Light.

Ranije ove godine, Variety i Rolling Stone naveli su da se Netflixova verzija serije "Squid Game:The Competition", koja se snima u Velikoj Britaniji, pretvorila u noćnu moru te da su pojedine takmičare iznosili na nosilima, a drugi su pretrpjeli jake ozebline.