Američka komedija
0

Objavljen prvi trailer novog nastavka kultnog SF serijala "Istjerivači duhova"

E. Sk.
Prvi trailer dugoočekivanog nastavka kultnog serijala "Istjerivači duhova" konačno je ugledao svjetlost dana i nosi naziv "Istjerivači duhova: Naslijeđe".

Svi fanovi legendarne američke komedije napokon će doći na svoje, nastavak ovog kultnog naučno-fantastičnog serijala u kina dolazi sljedećeg ljeta, a djelić onoga što čeka gledaoce otkriva prvi trailer filma. Naredno poglavlje originalnih "Istjerivača" donosi reditelj Jason Reitman i producent Ivan Reitman, koji i danas imaju kultni status među fanovima SF-a i vrhunske komedije.

U filmu „Istjerivači duhova: Naslijeđe“ fokus je na tajnama jedne porodice i jednog malog grada koje kriju pravu istinu o prošlosti. Radnja prati samohranu majku koja sa svoje dvoje djece stiže u mali grad u kojem se počinju dešavati neobične stvari. Ubrzo porodica počinje otkrivati vlastitu vezu s originalnim Istjerivačima duhova i tajnim naslijeđem koje je njihov djed ostavio.

Glumačka ekipa uključuje Carrie Coon kao samohranu majku, Finna Wolfharda kao njenog sina, Mckennu Grace u ulozi njene kćerke i Paula Rudda kao učitelja.

"Istjerivači duhova" američka je fantastična komedija iz 1984. godine s pričom koja se vrti oko četvorice naučnika koji uz pomoć posebne opreme hvataju duhove po New Yorku. Riječ je o najkomercijalnijem filmu 1984. godine sa zaradom od gotovo 239 miliona dolara u američkim kinima koji je rezultirao nastavkom, "Istjerivači duhova 2" (1989).

Originalni Istjerivači iz 1984. na brojnim su listama najsmješnijih i najboljih filmova 1980-ih. Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, novi nastavak serijala „Istjerivači duhova“ donosi i na repertoar svih kina u BiH u ljeto naredne godine.