Prvobitna priča
3

Objavljen originalni kraj "Zaleđenog kraljevstva": Elsa je trebala biti negativka

Klix.ba
Kraj "Zaleđenog kraljevstva" (Frozen), animiranog blockbustera iz 2013. godine, mogao je biti mnogo drugačiji od kraja koji svi znamo i volimo.

Glumica Kristen Bell, koja je Anni posudila glas, 2014. godine je otkrila fanovima da je Elsa originalno bila potpuna negativka, a sada je producent filma Peter del Vecho za Entertainment Weekly to potvrdio i dodao da u originalnom scenariju Anna i Elsa nisu bile sestre i nisu imale kraljevsko porijeklo.

"Anna nije bila princeza, a Elsa je bila samoproglašena Snježna kraljica. Bila je čisto zlo, poput lika iz bajki Hansa Christiana Andersena", rekao je Del Vecho.

U završnoj sceni originalnog kraja zla kraljica stvara vojsku čudovišta naspram heroja, a dvolični princ Hans namjerno izaziva snježnu lavinu ne mareći što bi to moglo uništiti sve u Arendellu. Anna nagovara Elsu da svojim moćima spasi kraljevstvo, a kao rezultat toga njeno srce prestaje biti ledeno i tada ona ponovo može voljeti.

"To nije bilo dovoljno dobro. Nismo imali emotivnu vezu s Elsom, nismo brinuli o njoj jer je tokom cijelog filma bila negativka", rekao je Del Vecho.

Tada su se počeli pitati šta ako Elsa nije zloća i šta ako su ona i Anna sestre.

"Povezujući Elsu i Annu došli smo na ideju o njenom životu u strahu zbog njenih moći", rekao je.

Tako je na kraju Elsa postala dobra, a poruka "Zaleđenog kraljevstva" je da je ljubav jača od straha.