Snimana u Livnu
10

Objavljen drugi trailer domaće serije "Balkanika", poznat i datum emitiranja

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Objavljen je drugi trailer nove bh. serije "Balkanika", iza koje u potpunosti stoji domaća mlada ekipa iz Livna poznata po veoma uspješnom projektu "Jure i Mate".

Za razliku od humorističnih sadržaja "Jure i Mate" koje godinama prikazuju na svom YouTube kanalu, Luka Mamuza i Ivan Šagolj su ovoga puta priču podigli na viši nivo.

Priča prati aktualne teme iz života mladih, a radnja je smještena na području Livna. Uz akciju, dramu i duhovite izjave oslikava probleme s kojima se mladi suočavaju pri pronalasku posla, uvlačenje u "mutne radnje", mito i korupciju, kao i "nedodirljive" pojedince. Kroz cijelu seriju provlači se i ljubavna priča.

Produkciju i režiju "Balkanike" potpisuje Marin Mamuza, fotografiju Mirko Pivčević, a scenarij Luka Mamuza.

U brojnoj glumačkoj ekipi uz trojac poznat po serijalu "Jure i Mate" - Luku Mamuzu, Ivana Šagolja i Zdravka Grgića, važne uloge tumače i Slaven Knezović, Dragan Marinković Maca, Mladen Vulić, Pere Eranović, Stipe Radoja, i Ana Uršula Najev.

Zanimljivo je da se u seriji pojavljuje i Mate Rimac.

"Mate je naš Livnjak i prati rad 'Jure i Mate' već dugo. Na naš poziv se rado odazvao i čak je bio oduševljen što smo ga pozvali. On je svoj dio odglumio vrhunski, bez obzira na to što je 'glumio' sebe. Naravno, velika nam je čast što nam se pridružio, s obzirom na to da je jako zauzet", kazao je ranije Marin Mamuza.

Emitiranje kreće 28. februara, a kino premijera planirana je za 5. mart u dvorani Narodnog sveučilišta Livno.