Kruže glasine
6

Obama u pregovorima za produciranje visokobudžetnih emisija za Netflix

Klix.ba
Barack Obama (Foto: EPA-EFE)
Barack Obama (Foto: EPA-EFE)
Netflix je možda na pragu postizanja dogovora stoljeća s obzirom da kruže glasine kako je popularni streaming servis u pregovorima s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom za produciranje visokobudženih emisija.

Prema pisanju New York Timesa, Obamini pregovori s Netflixom su u napredoj fazi, a bivši lider SAD-a ima namjeru proizvoditi ekskluzivni sadržaj za ovu mrežu.

Format emisije i broj epizoda još nisu poznati. Kako kruže glasine, Obama bi s njegovom suprugom Michelle trebao snimati inspirativne priče. Takav format će sigurno nadahnuti veliki broj ljudi, ali i bivšem prvom paru SAD-a donijeti još veću popularnost.

New York Times piše kako Obamin ugovor s Netflixom neće biti direktan odgovor Trumpovoj sradnji s mrežom Fox News ili portalom Breitbart.com.

"Predsjednik Obama i Michelle oduvijek su vjerovali kako snažne priče imaju veliku moć da inspirišu ljude", kazao je Obamin bivši savjetnik Eric Schultz.

Obama ima 101 milion pratitelja na Twitteru, 17,1 milion pratitelja na Instagramu i 55 miliona ljudi koji su zapratili njegovu Facebook stranicu.

Televizijski kritičari predviđaju kako bi Obama i Michelle mogli usmjeriti energiju na priče o zdravlju, glasačkim pravima, imigracijama, odnosu prema strancima i klimatskim promjenama.