Priča o otmici
33

Novu Netflixovu seriju nazivaju "najluđom dosad": Bazirana je na stvarnom zločinu

N. O.
Screenshot/Netflix
Screenshot/Netflix
"American Nightmare" je nova Netflixova serija bazirana na priči o istinim zločinima, a koja je ostavila gledaoce u nevjerici zbog postupanja nadležnih.

Ranije ove sedmice, streaming servis je objavio seriju koja je najnovije izdanje kreatora bivšeg hita "The Tinder Swindler", koji je objavljen u februaru 2022. godine.

Serija od tri dijela fokusira slučaj nazvan "Nestala djevojka iz stvarnog života" – priča o otmici žene i odbijanju policije da povjeruje da je to legitimno.

Naime, 2015. godine, uljez je provalio u dom Denise Huskin i njenog dečka Aarona Quinna u Valleju u Kaliforniji i drogirao ih oboje prije nego što je oteo Huskins i držao je za otkupninu.

Kada se Quinn obratio policiji za pomoć, bio je šokiran otkrivši da mu se ne vjeruje – i ubrzo je bio osumnjičen da je odgovoran za njen nestanak.

U to vrijeme, slučaj je upoređivan s "Gone Girl", najprodavanijim romanom Gillian Flynn koji je adaptiran u film 2014. godine, u kojem su glavne uloge tumačili Ben Affleck i Rosamund Pike. U izmišljenoj priči, autorka Amy Dunne (koju glumi Pike) iznenada nestaje, zbog čega policija sumnja da iza toga stoji njen suprug Nick (Affleck).

Gledaoci su novo ostvarenje na streaming serviru opisali kao "najluđu" Netflix seriju baziranu na stvarnom zločinu do sada.

Također su podijelili šok i gađenje zbog postupanja vlasti nakon gledanja serije.

"Cijeli ovaj dokumentarac je odličan primjer zašto žene ne zovu policiju kada su napadnute. Policija je toliko nemarna da je to odvratno", glasio je samo jedan od komentara.

U seriji "American Nightmare" gledaoci dobijaju pogled iza kulisa, otkrivajući šta se zaista dogodilo i kako se par morao boriti da njihovo traumatično iskustvo bude shvaćeno ozbiljno.