Film/TV
0

Novogodišnji program Federalne televizije

Sarajevo-x.com
Federalna televizija specijalni Novogodišnji program počinje emitirati u ponedjeljak, 31. decembra u 16:15 sati. Mnoštvo sadržaja počev sa emisijama za najmlađe, brojni filmovi i zabavni show program, upotpunit će novogodišnju noć za sve one koji Novu godinu odluče dočekati u svojim domovima.

U programu su prvo sadržaji za najlmlađe, novogodišnje izdanje interaktivne igre Hugo, a u 17:30 i emitiranje snimke festivala Mali šlager 2007. Urednica i scenaristica Vanja Avdić-Čabrić pobrinula se da svi gledatelji uživaju u vizualizaciji ovogodišnjih petnaest kompozicija, koje su skrivene poput najvrijednijeg blaga, u Škrinji pod Zlatnim ključem i povjerene su najslavnijem Čuvaru i Kompozitoru svih vremena, Nota-Ru. Voditelji su Mario Drmać i Ajla Cabrera.

Novogodišnje izdanje TV Bingo Showa također je dio novogodišnjeg sadržaja FTV-a. "Novogodišnje izdanje bit će realizirano u potpuno novom ruhu i trajat će 90 minuta. Gledaocima ćemo predstaviti novu scenografiju i grafički dizajn emisije. Uz izvlačenje brojeva 10. vanrednog kola, bit će dodijeljene i brojne specijalne nagrade među kojima su i 3 golfa 5 dizel. Gosti emisije će biti Aki Rahimovski, Leo, Sandi Cenov, Žanamari Lalić, Dženan Jahić, a novogodišnju pjesmu će tradicionalno izvesti i voditelji Tinka Milinović, Jasmina Jokić, Dino Salihagić i Hazim Begagić", istakla je urednica i producentica Ismeta Dervoz.

Prvog januara na programu je specijalno izdanje emisije "341 game show". Poznata i lica FTV-a Tarik Helić, Naida Kundurović, Hazim Begagić te voditelji emisije Emela Burdžović i Ognjen Blagojević, udružili su snage u emisiji čiji je fond 15.000 KM! Iznos je na inicijativu FTV-a donirao HT Eronet i bit će dodijeljen u fond akcije "Zagrljaj podrške".

Gledaoci FTV-a će moći pogledati i snimak koncerta Željka Samardžića sa gostima odrzanog 20. decembra 2007. u Skenderiji. Emitirat će se dva dijela koncerta: prvi u trajanju od 120 minuta 01. jenuara 2008. u 20:30, a drugi u trajanju od 60 minuta 02. januara 2008. u 17:30 h.

Okosnicu Novogodišnjeg programa čini "Novogodišnji show program", koji počinje u 21:20 i uz koji će gledaoci moći dočekati 2008. godinu. Kao i svake godine, tako i ove, FTV se potrudila da u trosatnom Novogodišnjem programu, svom gledateljstvu ponudi bogat izbor, kako pjesama iz različitih žanrova, tako i brojnih eminentnih imena sa BH estradne scene i iz regiona.

"Ono što će zasigurno, u najluđoj noći zadržati pažnju naših gledalaca jesu stari dobri hitovi u kombinaciji sa humorom i drugim zabavnim sadržajima. Od učesnika Novogodišnjeg programa, navest ćemo samo neka od imena: Duško Kuliš, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Luka Nižetić, Femminem, Deen, Igor Vukojević i drugi", naglašavaju iz Press službe Federalne televizije.

Voditelji novogodišnjeg programa su: Njegica Balorda, Mirela Bunoza i Enver Šadinlija, a urednik je Zlatan Izetbegović.

U okviru Novogodišnjeg programa emitirat će se i koncerti održani u okviru serijala "Jazz in action“. U dva dana ljubitelji jazza sigurno će uživati u koncertima koje su održali trubač Mimo Mitrović, Džemal Cakić i Thana Pavelić te sjajna sopranistica Jelena Revišin i legenda na bubnjevima Peco Petej. Koncerti su na programu ujutro 01. i 02. januara.

Drugog januara u 12:15 sati FTV će emitirati koncert Patrizia Buenna koji je ovaj sjajni italijanski pjevač održao ljetos u Budvi, i na kojem je izveo neke od najpoznatijih svojih, ali i svjetskih hitova.

U noći utorka na srijedu, u 00:45 h u programu je i koncert legendarne grupe Rolling Stones.

U novogodišnjoj noći, u 00:50 slijedi filmski maraton, koji započinje sa hit filmom Brzi i žestoki, film koji je učvrstio mjesto Vina Diesela na vrhu najvećih holivudskih akcionih zvijezda. Brzi i žestoki je jedan od najgledanijih filmova 2001. godine koji je svoj blockbuster status stekao zaradivši u Americi preko 140 miliona $, dok je u cijelom svijetu zaradio preko 207 miliona $.

Nakon njega idu filmovi Policijska zaštita i Velika avantura. Nakon filma Noćenje s doručkom i Vijesti, 1. januara u 09:05 u programu je australijski animirani film Točkica i smiješni zeko.

U 15:20 gledaoce očekuje jedan od najvećih filmskih hitova iz 1999. godine, Asterix i Obelix protiv Cezara.

U utorak (23:00), srijedu (23:55) i četvrtak (23:15) emitirat će se američka mini serija Kompanija o istoriji CIA-e, rađena po bestseller romanu Roberta Littella, u kojoj glavne uloge tumače: Chris O'Donnell, Alfred Molina i Michael Keaton. Premijerno prikazana u Americi u augustu ove godine, mini serija je već nominirana za najznačajnije televizijske nagrade koje će se dodijeliti slijedeće godine: Zlatni globus za najbolju mini seriju, Satellite nagrade za najbolju mini seriju, naggrada Broadcast Film Critics Asocijacije za najbolju mini seriju te Screen Actors Guild nominaciju za Michaela Keatona kao najboljeg glumca u mini seriji.