Film/TV
94

Novogodišnji Basics show na BHT-u: Elsa i Anna sa Djeda Mrazom stižu na Bjelašnicu

Klix.ba
Televizijski projekat pod nazivom Novogodišnji Basics Show prvi put je prikazan u novogodišnjoj noći 2015. godine u prime timeu programa televizije Javnog servisa Bosne i Hercegovine BHT1. Muzički atelje u BiH i Muzičko - obrazovni sistem Basics škola kao izvršna produkcija projekta i ove godine su pripremili novo izdanje novogodišnjeg showa za cijelu porodicu.

Ove godine show je snimljen na planini Bjelašnici na prekrasnoj scenografiji ledenog dvorca hotela "Bjelašnica". Sve pjesme pjevaju učenici Basics škole, a repertoar čine najveći svjetski novogodišnji i božićni hitovi od 40-tih do 90-tih godina prošlog vijeka prepjevani na naš jezik i u aranžmanima Big Banda.

Novogodišnji Basics Show vodi nas u "Zaleđeno Kraljevstvo" u kojem žive Elsa i njena sestra Anna. Zajedno sa Danisom i Nedimom voditeljima showa, svi žele osloboditi Djeda Mraza kojeg je zarobila Elsa u njenom Zaleđenom Kraljevstvu. Kako bi stigli spasiti djedicu koji mora podijeliti poklone djeci širom svijeta u novogodišnjoj noći, Danis i Nedim dolaze u Zaleđeno Kraljevstvo gdje se upoznaju sa Annom i Olaffom sa kojima pokušavaju pronaći Elsu kako bi je zamolili da oslobodi Djeda Mraza.

Ovaj specijalni i jedinstveni muzičko-scenski projekt, donosi tračak duha starih vremena obojenog mladošću najtalentovanije djece u Bosni i Hercegovini, isprepletenog u najljepšoj i najpopularnijoj zimskoj bajci o "Zaleđenom Kraljevstvu" (orig. Frozen).

Ova pustolovina moći će se pogledati 31.12.2016. sa početkom u 20.05 sati u programu BHT1 i 01.01.2017. u 12.00 sati u programu dječijeg TV kanala Hayatovci.

U Novogodišnjem Basics Showu učestvuje 30 učenika Basics škole sa odsjeka za pjevanje, klavir, muzički teatar i balet.