Film/TV
1

Novogodišnja noć na TV1: Domaći humor i vrhunski filmski naslovi

Uz odličan domaći humor, pjesme poznatih bh izvođača i žanrovski raznovrsan filmski program, ispratite staru i dočekajte Novu, 2014. godinu na TV1.

Ispraćaj 2013. godine na TV1 proći će u veseloj atmosferi koja će u programu ove kuće startati od 20 sati sa sjajnim humorom najboljih i sve popularnijih domaćih i regionalnih stand up komičara. Oni će vam ispričati priču o životu na Balkanu, nasmijati vas i pomoći vam da osmotrite svakodnevnicu, pa i 2013. godine, na sasvim drugačiji način.

Nakon stand up komičara, u novogodišnjoj noći na TV1 u 21 sat, svojim originalnim humorom nastavit će da vas zabavljaju cazinski komičari, koji već 15 godina rade na tome da nas nasmiju, čak i kada nam nije do smijeha. Izmišljeno selo Oždrlje i ovog puta će biti centar dešavanja, a njegov domaćin Pupan, predsjednik tamošnje mjesne zajednice, ispričat će gledaocima šta se to novo tamo dešava. Naravno, riječ je o parodiji u kojoj su autorima kao inspiracija poslužili stvarni ljudi i događaja u našoj zemlji, poput neimplementacije presude Sejdić-Finci, a tu i njihove poznate sinhronizacije dokumentaraca sa životinjama.

Nakon smijeha, slijedi popularna filmska priča o najumiljatijem zelenom čudovištu i njegovoj ljubavi, princezi Fioni. Naravno, riječ je o Shreku, orgu koji živi povučenim životom na dnu močvare, sve dok jednog dana slučajno ne upozna brbljivog magarca i ode do dvorca lorda Farquaada. Tamo dobija misiju života, a to je spašavanje princeze Fione, u koju se Shrek silno zaljubljuje. Ova fantastična animirana avantura na programu je u 22:40 sati.

Ispraćaj stare i prve minute Nove godine na TV1 proći će uz hitove najvećih zvijezda bh. i regionalne muzičke scene: Halida Bešlića, Dine Merlina, Armina Muzaferije, Legendi, Natali Dizdar i brojnih drugih.

Nakon muzičkog bloka, u 1 sat iza ponoći, pogledajte fantastičnu krimi komediju "Uhvati me ako možeš", sa Leonardom DiCaprijem, Tomom Hanksom i Christopherom Walkenom u glavnim ulogama. Radi se o istinitoj priči u kojoj saznajemo šta se dešava kada srednjoškolac pronevjeri milione i postane najtraženiji varalica na FBI listi.

A potom u 3 sata slijedi romantična komedija "Zavodnik" sa Benom Stillerom u naslovnoj ulozi. Kako će zavodnik Eddie, pod pritiskom svoga oca i najboljeg prijatelja, nakon samo sedam dana poznavanja, zaprositi ljubav svog života i šta će se desiti kada otkrije da Lila ipak nije oličenje savršenstva?