Film/TV
0

Novo u sarajevskim kinima 25/04/2003

Klix.ba
Maid in Manhattan; Catch Me If You Can
Maid in Manhattan; Catch Me If You Can
Od danas u redovnim terminima kina Imperijal i Apolo igraju dva nova filma, jedna romantična "komedija" i jedna avanturistička krimi drama/komedija.

U najnovijem Spielbergovom filmu Uhvati me ako možeš, koji igra u kinu Apolo, FBI agent (Hanks) je u potrazi za mladim prevarantom (DiCaprio) koji je uspješno glumio pilota, doktora, generala, i učitelja istorije, usput zaradivši $2,5 miliona na lažnim čekovima u 26 zemalja svijeta, postavši najmlađa osoba koja je ikad dospjela na FBI listu 10 najtraženijih kriminalaca svijeta.

U filmu Dogodilo se na Manhattanu, Marisa Ventura (Lopez) je samohrana marka rođena i odrasla u kvartovima New Yorka, koja radi kao spremačica u prvoklasnom manhattanskom hotelu. Igrom slučaja i zamjene identiteta, Marisa upoznaje Christophera Marshalla (Fiennes), ljepuškastog nasljednika političke dinastije, koji vjeruje da je ona ugledni gost hotela. Sudbina spaja ovaj par za jednu večer, ali kada se otkrije pravi Marisin identitet, oboje shvaćaju da su njihovi svjetovi potpuno različiti, iako je razmak između njih jedna vožnja metroom od Manhattana do Bronxa.

Sve detalje o kino projekcijama u našem gradu možete pogledati na našem x.Cinema servisu.