Film/TV
1

Noviteti u Family Centru Ekran Zenica

Klix.ba
Ove sedmice Family Centru Ekran Zenica ne propustite pogledati svjetsku premijeru žestokog akcionog trilera zasnovanog na liku CIA analitičara koji je stvorio majstor špijunaže, Tom Clancy, "Jack Ryan: Regrut iz sjenke" (Jack Ryan: Shadow Recruit).
Keira Knightley, Kevin Costner i Chris Pine okupljeni su pod rediteljskom palicom Kennetha Branagha (Thor, Frankenstein). Priča je smještena u sadašnjost i prati mladog Jacka (Chris Pine) koji otkriva finansijsku, terorističku zavjeru. Pratimo Jacka od 11. septembra, preko njegovog služenja vojske u Afganistanu (koje je zauvijek ostavilo posljedice) do njegovih početaka u Finansijskom obavještajnom odjeljenju CIA-e gdje je postao analitičar, a mentor mu je Harper (Kevin Costner).

Termini projekcija svaki dan od 18:00 i 20:30 sati.

Za naše najmlađe posjetioce ove sedmice smo pripremili animiranu 3D avanturu "Kuća velikog mađioničara" (House of Magic 3D). Tražeći utočište od nevremena, napušteni mladi mačak Munja ušunja se u tajanstveni dvorac u vlasništvu penzionisanog mađioničara. Mađioničar ga prihvati i Munja se vrlo brzo prilagodi novoj sredini i novim ukućanima. Međutim, kad mađioničar Lawrence nenadano završi u bolnici, njegov nećak ga pokuša izigrati i prodati kuću. Tada Munja i njegovi novi prijatelji koriste sve trikove kako bi zaštitili mađioničara i spasili svoj tajanstveni dvorac od prodaje.

Termini projekcija svaki dan od 14:00 i 16:00 sati. Subotom i nedjeljom dodatni termini od 11:00 i 13:00 sati.