Film/TV
15

Novi Underworld u bh. kinima: Selena od 8. decembra hara "Krvavim ratovima"

Klix.ba
Prelijepa Kate Beckinsale zadnji put u ulozi jedne od najpopularnijih akcionih junakinja novog milenijuma u posljednjem nastavku horor akcionog blockbuster serijala Underworld.

Teško je vjerovati da je od prvog nastavka horor akcionog serijala "Underworld" prošlo skoro punih 14 godina. Kada se originalni film 2003. godine počeo prikazivati u kinima malo tko je mogao pretpostaviti da će se upravo iz njega izroditi jedan od najdugovječnijih filmskih serijala 21. vijeka čiji peti, te ujedno i posljednji dio od četvrtka, 8. decembra gledamo u BH kinima. Kao i u svim nastavcima do sada i u ovome glavnu ulogu tumači super seksi britanka Kate Beckinsale koja se tako nakon više od četiri godine vraća ulozi koja ju je proslavila – vampirice Selene (glavni lik frenšize koju tumači Kate Beckinsale) koja vodi vječni rat s Likanima.

Međutim, bitka koja će uslijediti u filmu Krvavi ratovi prijeti okončati dugogodišnji sukob između vampira i Likana jednom zauvijek. Radnja petog dijela nastavlja se točno tamo gdje je radnja prethodnog nastavka, "Underworld: Buđenje" završila. Likani su u međuvremenu pronašli novog vođu – Mariusa koji je u njihove redove ulio fanatičan osjećaj svrhe i discipline. Marius neće prezati pred ničim kako bi pronašao Selene i domogao se njezine krvi koja bi ga mogla učiniti najmoćnijim stvorenjem na Zemlji.

Uz Kate Beckinsale u filmu Underworld: Krvavi ratovi glavne su uloge ostvarili Theo James (filmski serijal "Različita"), Lara Pulver ("Na rubu sutra"), Tobias Menzies (televizijske serije "Outlander" i "The Night Manager") te James Faulkner i Charles Dance (televizijska serija "Igra prijestolja"). Film je režirala Anna Foerster ("Stranac"), a scenario je napisao Cory Goodman ("Posljednji lovac na vještice") prema priči čiji su autori on i Kyle Ward.

Dosadašnja četiri nastavka horor akcionog blockbuster serijala Underworld na svjetskim su kino blagajnama inkasirala gotovo 500 miliona dolara od kojih je najgledaniji upravo četvrti, "Underworld: Buđenje" koji je sam inkasirao blizu 200 miliona dolara. Underworld: Krvavi ratovi film je prepun spektakularnih akcionih scena i dosad najkvalitetnijih vizuelnih efekata kada su ovaj žanr i serijal u pitanju pa s razlogom iščekujemo ovu pravu filmsku poslasticu namijenjenu svima onima žednima odlične filmske zabave.

U distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, Underworld: Krvavi ratovi je od 8. decembra na repertoaru multiplexa Cinema City u Sarajevu i Palas u Banja Luci, te kinu Kaleidoskop u Tuzli a trenutno se prikazuje na repertoaru kina u Zenici i Busovači.