Fanovi u iščekivanju
0

Novi Terminator od 4. juna u kinu Apolo

Sarajevo-x.com
Od 4. juna na repertoar sarajevskog kina Apolo dolazi jedan od najočekivanijih akcionih filmova godine, futuristički spektakl “Terminator: Spasenje”.

Ljubitelji jednog od najpopularnijih SF serijala svih vremena koji je započeo originalnim filmom Jamesa Camerona iz 1984. godine morali su nakon hita “Terminator: Ustanak mašina” punih šest godina čekati na novi nastavak sage u svijetu kojim vlada zla imperija robota. “Terminator: Spasenje” rediteljski potpisuje jedan od najtalentovanijih mladih reditelja Hollywooda, McG, kreator hit serijala “Charlijevi anđeli” a njegova glavna razlika u odnosu na predhodnike je što se umjesto velikog Arnolda Schwarzeneggera, sadašnjeg kalifornijskog guvernera u naslovnoj ulozi pojavljuje akcioni junak nove generacije Christian Bale, čovjek koji je oduševio ljubitelje SF širom svijeta u novom serijalu “Batman”.

Smješten u postapokaliptičnu 2018. godinu, film govori o Johnu Connoru, čovjeku koji vodi pokret otpora protiv Skyneta i vojske terminatora. Ali Conor je odgojen sa vjerom da je njegova sudbina povezana sa onom Marcusa Wrighta, stranca čije je zadnje sječanje većzano uz njegovu osuda na smrt. Connor mora odlučiti da li je Marcus poslan iz budućnosti ili spašen iz prošlosti. Dok Skynet priprema zadnji napad, Connor i Marcus kreću u misiju koja ih vodi u srce operacija Skyneta gdje otkrivaju strašnu tajnu iza mogućeg nestanka ljudske vrste.

Nošen dobrim kritikama i vrlo dobrim reakcijama publike “Terminator: Spasenje” proteklog je prazničnog 'Memorial Day' vikenda otvoren na drugom mjestu američke top liste sa zaradom od sjajnih 65 miliona dolara a samo 14 dana kasnije kad i u ostatku regiona i Evrope od 04. juna dolazi i na redovni repertoar kina Apolo gdje će se prikazivati u terminima od 18:00 i 20:15 sati.