Film/TV
0

Novi "Star Trek" film ipak bez Williama Shatnera

Sarajevo-x.com
Iako je Leonard Nimoy pristao ponovno odigrati ulogu upečatljivog Vulkanca Spoka, legendarni William Shatner smatra da repriziranje uloge kapetana Kirka u najnovijem "Star Trek" filmskom projektu jednostavno nije najpametnija poslovna odluka.

"Nisam mogao vjerovati da je Leonard pristao učetvovati u ovom projektu. Dobro sam razmislio o ponudi, htio sam se uvjeriti da će ovaj film zaista biti hit na box officeu. Na kraju sam odbio ovu priliku, jer se ne čini kao mudar poslovni potez", objasnio je 76-godišnji glumac u razgovoru za Associated Press.

Reditelj novog filma J.J. Abrams je, još ljetos, saopćio kako će Nimoy reprizirati ulogu Spoka kojeg je 60-ih godina odlično utjelovio uz Shatnera u TV serijalu "Star Trek" kao i šest puta na filmskom ekranu.

Abrams je tada izjavio kako će i Shatner vjerovatno imati ulogu u novom filmskom projektu koji bi trebao izaći u decembru 2008. godine, ali u četvrtak je Shatner otkrio kako je imao nekoliko sastanaka sa Abramsom koji nisu urodili plodom.

Filmski studio Paramount pažljivo skriva detalje Abramsove filmske verzije "Star Treka", ali je poznato da se radi o prvim avanturama posade svemirskog broda Enterprise, a u ulozi mladog Kirka i Spoka imati ćemo priliku vidjeti Chrisa Pinesa i Zacharyja Quinta.

Ostatak filmske ekipe čine: Karl Urban kao Dr. McCoy, Simon Pegg kao inžinjer Scott, John Cho kao pilot Sulu, Zoe Saldana kao komunikacijski oficir Uhura i Anton Yelchin kao navigator Chekov. Originalnu posadu Enterprise utjelovili su: DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Nichelle Nichols i Walter Koenig.

Vezani članci