Uskoro na TV-u
0

Novi show muzičkih talenata od septembra

Sarajevo-x.com
Od septembra na malim ekranima gledaćemo još jedan reality show koji nosi naziv "Operacija trijumf".

Radi se o najpopularnijem showu ikad snimljenom u svijetu, čiju je licencu dobila kuća Emotion, a kod nas će se show emitovati na FTV i RTRS-u.

“Ovo će biti fantastičan show koji će okupiti 16 mladih talenata iz cijele bivše Jugoslavije - Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Muzički talenti živjet će 100 dana u kući na Košutnjaku u Beogradu i kroz časove pjevanja, plesa, fitnesa, ponašanja na sceni, učiće kako da postanu muzičke zvijezde. Tim profesionalaca od kredibiliteta prenosit će im svoja znanja i iskustva”, kazala je Marinela Ašanin – Kvapil, glasnogovornica Emotiona.

U Srbiji već se održavaju audicije za izbor kandidata, dok se kandidati iz BiH još uvijek mogu prijaviti.

“Nismo sigurni kada će se tačno održati kasting u BiH, ali obećavamo da će to biti uskoro, jer show počinje u septembru”, kazala je Kvapil.

Prema njenim riječima ovo će sigurno biti najbolji reality show, možda čak bolji i od Velikog brata koji je ima odličnu gledanost.

“Mladi muzičari će jednom nedjeljno, na živom nastupu, pred žirijem i publikom, pokazati šta su naučili. Za izbacivanje onoga ko je najdalje na putu do muzičke zvijezde glasače gledaoci iz svih zemalja učesnica showa. Tako da je ovo prvi projekat koji na ovaj način spaja tržišta bivših republika”, naglašava Kvapil, dodajući da će broj učesnika svake od zemalja biti srazmjeran broju stanovnika.