Film/TV
0

Novi projekat kreatora South Parka

Klix.ba
Nakon ismijavanja Saddama Husseina u animiranom serijalu 'South Park: Bigger Longer & Uncut', njegovi kreatori pokreću novi filmski projekat u lutkarskom stilu, gdje će glavna tema biti terorizam.

Trey Parker i Matt Stone pišu scenarij za film koji trenutno nema naslova, a prije je bio poznat pod naslovom “American Heroes”.

Paramount Pictures bi trebao biti distributer, a Parker i Stone će režirati i posuditi glas pojedinim ulogama u ovom filmu. Prema nekim izvorima, riječ je o lutkarskom filmu, o super-herojima koji su krenuli u misiju uništenja terorizma kao i nekih slavnih ličnosti koje više nisu omiljene u javnosti.

Ni Paramount ni filmski producent Scott Rudin još ne žele dati izjavu za štampu. Ali su kreatori South Parka još u martu otkrili da rade sa Rudinom na još jednom “tajnom” filmu, pored Uncuta.

Parker i Stone nedavno su napravili animirani prilog o ulozi nasilja u historiji države pod naslovom “A Brief History about the United States of America” koji je prikazan u sklopu dokumentarca Michaela Morrea “Bowling for Columbine”, koji je dobio Oskara.