"Red Notice"
606

Novi Netflixov film srušio rekord gledanosti na platformi u prvom danu prikazivanja

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
"Red Notice", novi film Dwaynea Johnsona, Ryana Reynoldsa i Gal Gadot srušio je Netflixov rekord pregleda nekog ostvarenja u jednom danu, a na streaming servisu je debitovao u petak, 12. novembra.

Ryan Reynolds je bio prvi koji je otkrio da je nedavno objavljeni blockbuster oborio Netflixov rekord po broju pregleda na dan izlaska.

Reynolds je na Twitteru objavio: "WOW! Red Notice je ostvario najbolji rezultat na dan izlaska Netflixu ikada. Čestitke cijelom ovom timu!"

The Rock se također pridružio proslavi, podijelivši video poruku na Instagramu i napisavši: "Zvanično je jer brojevi stižu sa 190 teritorija širom svijeta!"
Gadot je dodala: "Ovo je neverovatno! Šta da kažem, vi ste najbolji i razlog zašto snimamo ove filmove. Tako sam zahvalna i uzbuđena! Čestitam Netflixu i cijelom timu filma."
Film je debitovao na Netflixu ovog vikenda nakon što je u odabranim kinima izašao sedam dana ranije. Radnja prati FBI profilera Johna Hartleya (Johnson) dok se udružuje s lukavim kradljivcem umjetnina Nolanom Butom (Reynolds) kako bi pronašao još ozloglašenijeg lopova (Gadot).

Sa prijavljenim budžetom od 200 miliona dolara smatra se da je film najskuplji Netflixov projekat ikada.