Napeti trailer
24

Novi nastavak filmskog hita "Avengers" okuplja sve Marvelove superjunake

Klix.ba
Konačno je objavljen prvi trailer za novi nastavak Marvelovog filmskog hita "Avengers: Infinity War" koji donosi nove i napete avanture omiljenih superjunaraka američke serije stripova.

Treći nastavak filma o Osvetnicima će udružiti junake iz svih filmova o superjunacima koje je Marvel prikazao u posljednjih deset godina. Sudeći prema traileru, "Infinity War" bi mogao donijeti najnapetiju i najuzbudljiviju radnju dosad.

Naime, Osvetnici i njihovi saveznici nastavljaju štititi svijet od opasnosti koje su prevelike za samo jednog čovjeka ili junaka. Međutim, pred njima se pojavljuje dosad najveća opasnost, Thanos koji je odlučan u potrazi za moćima s kojima želi napraviti haos u svemiru. Osvetnici će ponovo morati spasiti Zemlju čija sudbina nikad nije bila neizvjesnija, a u tome će im veliku pomoć pružiti junaci iz "Guardians of the Galaxy".

"Avengers: Infinity War" je okupio sjajnu glumačku ekipu. U filmu će se kao Black Widow pojaviti Scarlett Johansson, Chris Hemsworth glumi Thora, Tom Hiddleston u ulozi Lokija, Benedict Cumberbatch kao doktor Strange, Robert Downey kao Iron Man, Mark Ruffalo kao Hulk, Tom Holland kao Spider-Man te ostali glumci iz dosadašnjih Marvelovih filmovova.

Film u kina širom svijeta stiže 4. maja iduće godine.