Romantična komedija
25

Novi najgledaniji film na Netflixu nije oduševio kritičare: "Ne vrijedi više od polugledanja dok se pegla"

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Romantična komedija "Mother of the Bride" je novi najgledaniji film na Netflixu, međutim, uprkos broju pregleda ni kritičari ni korisnici streaming platforme nisu impresionirani.

Radnja filma prati Lanu koja je šokirana viješću da se njena kćerka za mjesec dana udaje u odmaralištu na Tajlandu. Stvari se pogoršavaju kada Lana otkrije da je njen budući zet sin čovjeka koji joj je slomio srce godinama ranije.

Ova romantična komedija u prvih sedam dana na platformi stigla je do prvog mjesta najgledanijih, a to podrazumijeva 40 sati gledanja od izlaska filma.

Premda se nalazi na vrhu liste top 10, film nije impresionirao kritičare, ali ni gledaoce.

Na Rotten Tomatoesu ima ocjenu od tek 14 posto, Google Reviews mu daje 2 od 5, na IMDb-u ima 5/10, a Metacritic mu daje ocjenu od 39 posto.

Kritičar Guardiana kazao je da određene karakteristike "omogućavaju da se naivno sanjari da bi nova Netflixova komedija mogla vrijediti više od pozadinskog polugledanja dok se pegla".

"Napisano je površno kao što bi se očekivalo od takvog rezimea, ukorijenjenog u klišeu sitcoma", navodi dalje Guardian.

Dijeleći utiske na mrežama gledaoci su pisali kako je film užasan, a da je gluma očajna. Također neki su se zapitali je li scenarij pisan uz pomoć umjetne inteligencije jer je djelovalo da su pojedinačne scene kopirali iz drugih filmova istog žanra.

"Slikovita lokacija, fotogenična tijela i zavidna odjeća ne mogu učiniti dovoljno da nadoknade jadnu priču", navodi kritika Associated Pressa.

Movie Nation za "Mother of the Bride" kaže da su karakteristike "bezopasan, predvidljiv i dobro glumljen" jedine pohvale koje zaslužuje.