Ekskluzivno
0

Novi muzički reality show na FTV

Sarajevo-x.com
Dugo najavljivani reality show „Operacija trijumf“, u kojem će mladi pokazati svoj muzički talenat boraveći 100 dana u Muzičkoj akademiji, bivšoj kući Velikog brata, na Košutnjaku u Beogradu od septembra počinje na Federalnoj televiziji.

Učesnici „Operacije trijumf“ su mladi iz nekoliko republika bivše Jugoslavije. U Srbiji je već održano nekoliko audicija, dok će se audicija u BiH održati 28. augusta u prostorijama Federalne televizije.

Alma Abdagić, urednica projekta za BiH kazala je za naš portal da telefoni Federalne televizije povodom realizacije ovog projekta neprestalno zvone, jer mnogo mladih iz BiH želi na akademiju.

Prošle sedmice Alma je posjetila Muzičku akademiju u Beogradu, odakle nosi sjajne utiske.

„Kao prva novinarka iz regiona, ušla sam u nekadašnju kuću Velikog brata, danas Muzičku akademiju, na kojoj će odabrani studenti od velikih majstora i stručnjaka iz regiona, ali i svijeta, učiti male i velike tajne scenskog nastupa. Oduševljena sam, kako kućom, scenografijom i ambijentom, tako zapravo i pozitivnom energijom, koju sam podijelila s kolegama iz Beograda“, kaže Abdagić.

Za razliku od dosadašnjih show programa, u „Operaciji trijumf“ svaki kandidat će profitirati ulaskom u kuću.

„'Operacija trijumf' je ustvari škola na kojoj će mladi ljudi naučiti da je za show biznis neophodno ulaganje i trud“, naglašava Abdagić.

Za ulazak studenata na Muzičku akademiju biće presudan talenat, harizma i želja za napredovanjem, koji će biti nagrađeni svjetskom muzičkom karijerom.

Kako nam je pojasnila, Abdagić izbacivanje kandidata sa akademije dešavat će se jednom sedmično na gala večeri ili maloj Evroviziji.