Šesta saradnja
14

Novi kriminalistički triler ponovo će ujediniti DiCaprija i Scorseseja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Omiljeni dvojac holivudske kinematografije, glumac Leonardo DiCaprio i režiser Martin Scorsese, sljedeće godine će se ujediniti na još jednom filmskom ostvarenju.

Scorsese upravo završava svoj posljednji film "The Irishman", a u proljeće sljedeće godine priprema novi projekt s Leonardom DiCapriom. Radi se o filmu "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI", kriminalističkom trileru baziranom na bestseleru Davida Granna.

Radnja filma je smještena u 20. godine prošlog stoljeća i prikazuje niz ubistava pripadnika indijanskog naroda Osage u Oklahomi nakon što je na njihovoj zemlji otkrivena nafta. Bila je to jedna od prvih istraga FBI-a.

"Život Indijanaca koji su živjeli u to vrijeme treba biti rekonstruisan i nadamo se da ćemo početi rad na filmu u septembru, čim Scorsese završi 'The Irishmana'", rekao je Dante Feretti koji je radio sa Scorsesejem na devet filmova.

Ovo će biti šesti film za koji će Scorsese angažovati svog najdražeg glumca za glavnu ulogu, a dosad su zajedno radili na filmovima "Bande New Yorka", "Pokojni", "Avijatičar", "Zatvoreni otok" i "Vuk s Wall Streeta".