Stigao u kina
54

Novi horor već nazivaju jednim od najboljih ove godine, scene gledaocima izazivaju mučninu

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Horor "The First Omen" je stigao u kina ranije ovog mjeseca, a oni koji su ga pogledali pišu kako je već jedan od najboljih horor filmova godine.

Film je nastavak klasika Richarda Donnera iz 1976. godine, što ga čini šestim filmom u serijalu. Radnja prati Amerikanku koja je poslana u Rim da započne život služenja crkvi. Međutim, kao što je slučaj sa svim horor filmovima, stvari dobijaju veoma uvrnuti i zlokobni obrt.

Ona otkriva zavjeru za rođenje antihrista, dok tama dovodi u pitanje njenu vjeru, a zastrašujuća zavjera prijeti da promijeni sve.

I kao što biste očekivali sa svim dobrim horor filmovima, "The First Omen" je veoma napet, a na mrežama su gledaoci dijelili svoja iskustva navodeći da im je bilo muka te da su bili prilično užasnuti scenama.

Od kada se pojavio u kinima širom svijeta, mnogi su ga hvalili, a među kritikama navode: "'The First Omen' je najbolji film godine do sada", "'The First Omen' je imao otprilike 5 sekvenci zbog kojih sam se osjećao mučnino u stomaku i bio sam potpuno užasnut", "Najmanje dva momenta ovdje su me natjerala da zamalo levitiram sa svog sjedišta".

"The First Omen" ima 70 posto rezultata na Rotten Tomatoesu, što ga čini preporukom kritičara.

Guardianov kritičar navodi: "To je pristojan pokušaj režisera Arkasha Stevensona da dotakne izgled i duh originalnog filma. I iako ne stiže 'The Omen' po plašenju, donosi neke jezive trenutke".