Od 5. oktobra
21

Novi filmovi u Cinema Cityju "Blade Runner", "Ponovo kod kuće" i "Neparožderi"

Od 5. oktobra tri nova filmska naslova dolaze na repertoar sarajevskog multipleksa Cinema City.

"Blade Runner 2049" je dugoočekivani nastavak naučno fantastičnog trilera, pod rediteljskom palicom Denisa Villeneuvea. glavne uloge u filmu tumače Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto i Robin Wright.

Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni haos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina.

"Ponovo kod kuće" (Home Again) je romantična komedija sa oskarovkom Reese Witherspoon u glavnoj ulozi.

U najnovijoj modernoj romantičnoj komediji "Ponovo kod kuće" glavnu ulogu tumači sjajna Reese Witherspoon igrajući lik Alice Kinney. Svježe razvedena od svog muža (Michael Sheen), Аlice odlučuje da počne sa novim načinom života i seli se u rodni grad Los Angeles, sa svoje dvije mlade kćerke. Tokom izlaska povodom njenog četrdesetog rođendana, Alice upoznaje tri ambiciozna mlada filmska producenta kojima je potreban krov nad glavom. Alice dozvoljava ovim momcima da se privremeno usele kod nje, međutim njihov dogovor dobija neočekivani obrt. Nova nevjerovatna porodica i svježa romansa, bit će u krizi kada se Alicein bivši muž, pojavi sa koferom u rukama.

"Ponovo kod kuće" je priča o ljubavi, prijateljstvu i porodici koju gradimo. Ovaj film također prenosi jednu izuzetno važnu životnu poruku - život iznova nije za početnike.

"Neparožderi" (The Oddsockeaters) je češko-slovačko-hrvatski animirani film reditelja Galina Miklínova, koji se temelji na istoimenom književnom predlošku češkog autora Pavela Šruta, prati bandu malenih, simpatičnih i običnim ljudima nevidljivih bića koja nama ljudima kradu po jednu čarapu iz para, tj. onu neparnu. Stoga ujutro kada se probudimo, ne možemo naći drugu čarapu.

Glavni junak je mali neparožder Hihić koji mirno živi sa svojim djedom kojem se primiče kraj života. Hihić mora pobijediti svoje strahove, izaći iz stana te pronaći strica zvanog Padre, za kojeg nije ni znao da postoji. Padre predvodi grupu neparoždera koji se skrivaju pod tavanom kuće u kojoj živi i luckasti profesor Oto koji svim silama želi dokazati svijetu da mali neparožderi doista i postoje. Problem nastaje kada druga skupina neparoždera, zvani Kojoti, pokuša zavladati terenom koji kontrolira Padre i ukrasti njegovu zalihu čarapa. Naš junak Hihić nastoji pomoći i izboriti se za svoje mjesto u grupi kao i pravo da ima vlastitu rodbinu.