Film/TV
3

Novi filmovi na repertoaru Cinema Cityja

Od 29. maja u Cinema Cityju možete pogledati filmove "Gospodarica zla", "Na rubu budućnosti" te "Ko preživi pričat će".

Redateljski debi Roberta Stromberga, "Gospodarica zla", svježi je pogled na svima znanu bajku o Trnoružici. Ovoga puta tu priču gledamo iz perspektive glavnog zlikovca, moćne čarobnice Zlurade.

Zlurada je bila lijepa mlada žena dobra srca koja je odrasla u idiličnom i mirnom šumskom kraljevstvu.

Jednog dana vojska je napala njenu zemlju i zaprijetila harmoniji zajednice. Zlurada tada odlučuje biti najveći zaštitnik i borac protiv napada, ali upravo taj čin donosi joj veliku nepravdu, njeno dobro i hrabro srce pretvoreno je u hladni kamen.

"Na rubu budućnosti" je impresivna naučno-fantastična blockbuster akcija s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi.

U svijetu budućnosti Tom Cruise je poručnik Wiliam Cage koji se bori u ratu protiv vanzemaljaca. Odjednom, on se nađe zarobljen u vremenu, u posljednjem danu bitke na koji i umire. Prolazeći svaki puta nanovo zadnji dan svog života, Cage nakon nekog vremena postaje sve vještiji i sve spremniji dočekati smrt… Film Na rubu budućnosti snimljen je prema hvaljenom romanu japanskog pisca Hiroshija Sakurazake "Sve što moraš učiniti je ubiti."

Set Mekfarlan je režiser, producent, ko-scenarista i igra glavnu ulogu kukavičkog pastira, Alberta u filmu "Ko preživi, pričat će". Nakon što Albert odbije da učestvuje u obračunu, njegova prevrtljiva djevojka će ga ostaviti zbog drugog.

Kad misteriozna i lijepa žena dojaše u grad, ona će mu pomoći da pronađe hrabrost i njih dvoje će početi da se zaljubljuju. Ali kad njen muž, ozloglašeni odmetnik dođe u potrazi za osvetom, pastir će morati da testira svoju novootkrivenu hrabrost.